Zondag jongste debutant in de eredivisie bij de heren

Aanstaande zondag staat voor de mannen van Enjoy & Deploy Taverzo de wedstrijd tegen Scyedam op het programma. Een wedstrijd die normaal in het teken zal staan om de beste uitgangspositie te verkrijgen in de play-offs voor de ploeg uit Zoetermeer en de play-downs voor de ploeg uit Schiedam.

De wedstrijd krijgt echter een extra dimensie doordat meervoudig Olympiër Kalinikos Kreanga (45) en Kuba Folwarski (21) een team zullen vormen met de twaalfjarige Gabrielius Camara. Gabrielius is inmiddels een vaste waarde in het tweede team en won onlangs een internationaal toernooi in Zweden bij de Mini Kadetten. Het jonge talent maakte ruim een jaar geleden samen met zijn coach Jochem de Hoop de keuze om zijn ontwikkeling bij Taverzo verder vorm te gaan geven. Jochem de Hoop: “Gabrielius is een zeer gedreven en talentvolle jongen, bij Taverzo heeft hij een goede groep om te trainen en kan hij naast de internationale toernooien competitie spelen in het tweede team. In overleg met de coach en spelers van het eerste team willen we hem met enige regelmaat de kans geven om ervaring op te doen in de eredivisie.

Tot nog toe was Roel Bogie de jongste debutant in de eredivisie bij de mannen en haalde daarmee NOS studiosport. Gabrielius is ruim een jaar jonger dan zijn voorganger bij de club en zal in overleg met alle betrokkenen, de eredivisie gaan afwisselen met wedstrijden in het tweede team. Teammanager Ruud van Graafeiland over de kansen aanstaande zondag:”Natuurlijk mogen we geen wonderen verwachten aanstaande zondag. Kansloos is Gabi, zoals iedereen hem noemt binnen de club, niet. Hij kent de tegenstanders van menig trainingskamp en kan het ze op een training vaak al erg lastig maken. Het is mooi dat hij de kans krijgt om samen met Kreanga, Folwarski en Stephan Tromer naast zich dit ook in een wedstrijd te laten zien. Samen met coach Sven Groot en de spelers kijken we er naar uit om hem die kans zondag voor het eerst te geven.”

Aanvang: Zondag 11 maart 13:00
Locatie Enjoy & Deploy Taverzo:  (Willem Alexanderplantsoen 4, 2713 VM Zoetermeer)
Toegang is gratis

Op de foto zien we Gabrielius Camara in actie met zijn teamgenoot uit het tweede, Bas Douma.

close

Taverzo nieuwsbrief

6 Reacties

 • Reinier Boere / 5 maart 2018 om 21:01

  Ben benieuwd hoe hij het ervan afbrengt. Mooi iemand uit eigen gelederen.

  Beantwoorden
  • Maurice Seijkens / 5 maart 2018 om 22:22

   Toppertje, maar uit eigen gelederen????

   Beantwoorden
  • Reinier Boere / 5 maart 2018 om 23:28

   Dacht ik.

   Beantwoorden
  • Ruud van Graafeiland / 5 maart 2018 om 23:38

   Niks mis mee Reinier. Snap ook de reactie van Maurice wel. Tenslotte heeft Gabrielius eerder bij andere clubs gespeeld.

   Beantwoorden
 • Martin Brinkhoff / 5 maart 2018 om 21:07

  En bedankt

  Beantwoorden
 • Marco / 9 maart 2018 om 13:36

  Bas Douma speelt morgen 13.00 uur.
  BEAST uit onze gelederen

  Beantwoorden

Laat een reactie achter