We gaan een lijntje leggen…

Als het weer doet wat de weermannen en -vrouwen beloofd hebben en het blijft droog, dan gaat het morgen (zaterdag 23 april) echt gebeuren. Voor de Taverzône 2.0 wordt een lijntje gelegd. Eigenlijk iets meer dan één lijntje…

In nieuwbouwprojecten van de overheid, dus ook die van de gemeente Zoetermeer, is kunst een vast onderdeel. Dus ook voor onze zaal en de Stella Nova school. Als het allemaal lukt dan ligt er vanaf dit weekend een visuele schakel tussen Taverzo, de Wilhelminaschool en Stella Nova. De verbinding, genaamd ‘Binnen de lijntjes’ en ontworpen door kunstenaar Elias Tieleman, wordt gevormd door rechte lijnen, cirkels en strepen.
Lijnen beginnen in het groen en verdwijnen in de verte. De lijnen raken weer andere lijnen of houden ineens op. Het nut van de lijnen is niet direct duidelijk, maar ze komen de toeschouwer niet geheel vreemd voor. Ze doen denken aan verkeerslijnen of lijnen van sportvelden zoals een tennisveld, panna voetbalveld en hockeyveld. Sommige velden zijn treffend, anderen zijn bijna onherkenbaar. Van een afstand lijkt het alsof de lijnen er eerder waren dan de gebouwen. Kinderen kunnen over de lijnen springen  of de route volgen van de lijnen en cirkels. Ze creëren hun eigen spel er omheen. Bezoekers van Taverzo zien dat de lijnen binnen één worden met het lijnenspel buiten. Buiten en binnen zijn met elkaar verweven.

 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter