Volgend seizoen volop landelijke actie bij Taverzo

Het voorjaarsseizoen 2017 belooft nu al een zeer goed seizoen te worden voor Taverzo. In totaal komen vijf teams (plus het eredivisieteam) in actie in de landelijke competitie. Twee herenteams, twee damesteams en één jeugdteam gaan door het hele land de Zoetermeerse eer verdedigen.

Dames teams in eerste divisie
De beide damesteams komen ook volgend seizoen uit in de eerste divisie. Het eerste damesteam, bestaande uit Inge van der Gaag, Renske van Bruchem, Priscilla Loesberg, Nynke Stam en Rachela Dytko, komt uit in de promotiepoule van de eerste divisie. Samen met De Treffers (R), Avanti, Tafeltennis Zwolle, Dedemsvaart en SVE wordt er gespeeld om promotie naar de eredivisie.

Het tweede damesteam komt na het 4-6 verlies tegen SVE in de laatste wedstrijd van het seizoen uit in de tweede poule van de 1ste divisie. In deze poule is het van belang om bij de bovenste teams te eindigen om niet te degraderen naar de 2e divisie. Romy Vastenburg, Sophie Dijkers, Nadia Huizer en Wianka Overbeeke hebben al laten weten om voor het kampioenschap (en dus handhaving) te gaan.

Tweemaal derde divisie bij de heren
Even leek het er op dat er komend seizoen maar één team in de 3e divisie uit zou komen bij de heren. Het derde herenteam, bestaande uit Jesse Pelle, Justin van de Bout en Bas Douma (en begin dit seizoen ook nog Tim Nijdam), wist in de Hoofdklasse een plaats in de derde divisie af te dwingen. Na een eerste plaats na de reguliere wedstrijden, werd in de finale van de Hoofdklasse nipt met 4-6 verloren. Echter door de goede prestaties gedurende het hele seizoen mag het team als beste nummer twee alsnog doorstromen naar de 3e divisie.

Het ervaren team van Elten Roos, Gideon Herschel en Ricardo van der Boor beleefde zaterdag een minder fijne avond. Na een fantastische 6-1 voorsprong tegen directe concurrent ODT konden de twee benodigde punten niet binnengehaald worden. Dit betekende nipte degradatie voor het tweede herenteam. Echter bleek na het weekend dat er minimaal één plaats vrij komt in de 3e divisie waardoor het team als beste nummer 5 alsnog een seizoen in de landelijke competitie mag blijven strijden.

Eerste jeugdteam stroomt door naar Landelijk A
Het lijkt wel het weekend van ‘De beste nummer…’ want het eerste jeugdteam mag als beste nummer 2 in Landelijk B ook alsnog doorstromen naar Landelijk A. In de laatste thuiswedstrijd werd door Dennis Velthuijzen, Jeffrey Wolf, Jarmo Lanza en Branco Lanza (dit keer als supporter) en coach Esther Janssen met 7-3 van Treffers (A) gewonnen. Dit was genoeg om de concurrentie voor te blijven.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter