Van der Meijden, Folwarski en Kahn naar De Boer Taverzo 

Het eredivisieteam van De Boer Taverzo verwelkomt met ingang van het seizoen 2021-2022 twee oude bekenden. De jonge Ivan Kahn zal het tweede team van de club versterken, Kuba Folwarski (foto) keert na een periode van 2 jaar afwezigheid terug in Zoetermeer en Marco van der Meijden gaat het eerste team coachen.

Na het vertrek van Kuba uit Zoetermeer kwam de Poolse verdediger uit in de Duitse 2e Bundesliga. Onlangs tekende Folwarski ook bij de Poolse club 3S Polonia Bytom dat uitkomt in de Superliga. Kuba zal dan ook slechts enkele wedstrijden uitkomen voor de Zoetermeerse ploeg. 

Het eerste team zal komend seizoen starten met een nieuwe coach: Marco van der Meijden. Ook Van der Meijden kent een rijk verleden in Zoetermeer en startte ooit met zijn geliefde sport aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. Na vele jaren bij Pecos en Vriendenschaar, was Marco de laatste tijd al steeds vaker te zien in Zoetermeer sinds zoon Roald bij Taverzo is komen trainen. Marco van der Meijden: “Roald is ambitieus en wilde meer trainen en voor mij was het logisch om bij mijn oude club aan te kloppen. Zelf ben ik ook op een andere manier tijd gaan besteden aan de sport. Ik ben minder zelf gaan spelen en heb me gericht op het training geven en coachen van spelers. Dat deed ik al jaren gebaseerd op mijn eigen ervaringen en ik heb nu eindelijk tijd gemaakt om de trainersopleidingen te doorlopen.”  

Marco van der Meijden liep stage bij Taverzo en werd al snel getriggerd door de combinatie van talentontwikkeling en topsport. Van der Meijden ging in gesprek met Ruud van Graafeiland, die de afgelopen twee jaar de coachingsrol op zich nam. Van Graafeiland daarover: “Ik was blij verrast met het feit dat Marco ons benaderde om een rol te gaan spelen bij Taverzo. Dat het mijn rol was, daar moest ik best over nadenken. Theo Levert en ik hadden eigenlijk net besloten er samen weer vol voor te gaan komend seizoen. Toch heb ik altijd geroepen dat ik een stap opzij zou zetten als er mensen met nieuwe energie en passie iets willen toevoegen aan het team. Ik ben ervan overtuigd dat Marco van der Meijden met veel overtuiging zijn kans zal gaan pakken.” 

De nieuwe coach Marco van der Meijden krijgt de beschikking over een brede selectie en weet zich gesteund door Levert en Van Graafeiland bij alles wat niet direct met de coaching te maken heeft. Gabrielius Camara vormt samen met Yannick Vostes, Tom Closset en Michał Murawski de basis van het team. Alex Naumi en Kuba Folwarski zijn beschikbaar voor een kleiner aantal wedstrijden.  

Jochem de Hoop blijft bij De Boer Taverzo de trainingen verzorgen, maar vertrekt als speler naar TTV Maashorst. 

Voorzitter Jacob de Boer: “Natuurlijk vind ik het jammer dat Jochem de Hoop elders gaat spelen. Aan de andere kant gunnen we het Jochem van harte dat hij nu wat meer wedstrijden kan spelen. En het mooie is natuurlijk dat Kuba Folwarski juist blij is met een paar wedstrijden voor ons team. Dat ook Marco van der Meijden na jaren van afwezigheid weer aansluit, is voor mij een bevestiging dat we op de goede weg zijn als oud-leden zich weer aan ons binden. Goed voor ons eerste team en de ontwikkeling en ambities van onze andere toppers in de landelijke divisies.” 

Marco van der Meijden wil de komende periode kijken waar zijn passie ligt. Hij zal daarbij niet alleen kijken naar het eerste team maar ook de ontwikkeling van de overige landelijke teams nauwlettend volgen. “Met de komst van Ivan Kahn naar het tweede team zijn er vijf jeugdspelers in de eerste drie landelijke teams van de club. Ik zou het mooi vinden als ik iets kan bijdragen aan de ontwikkelingen van die jonge spelers”, aldus van der Meijden.

foto: Elsbeth Parmentier 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter