Uit de oude doos (7) – Kampioenspoule

Deze week uit het Taverzo-archief een foto en bijbehorend krantenknipsel van 12 jaar geleden. Er is veel veranderd inmiddels… Het voorjaar van 2008 was voor Taverzo een unieke periode. Nog nooit speelde een team mee om een titel op het hoogste niveau. Het bereiken van de Kampioenspoule was al een mijlpaal, maar we hadden het vooraf nooit voor mogelijk gehouden dat we ook nog de play-offs mochten spelen. En kijk ook eens wie de tegenstanders van toen waren en voor welke vereniging zij speelden…

De foto is gemaakt tijdens een van de poulewedstrijden op 16 februari 2008. In de groene shirts herkennen we Martin Khatchanov en Rajko Gommers, uitkomend voor FVT dat helaas een aantal jaren daarna failliet is gegaan. Martin en Rajko hebben later beiden voor Taverzo gespeeld, net als Laurens Tromer, ook een van de succesvolle FVT-jeugdspelers uit die tijd. De Taverzo-jongens met in het team Quinten Geeraerts, Justin van de Bout en Semir Koraç werden uiteindelijk in onze oude Greendome derde van Nederland. Een geweldige prestatie en een kantelpunt voor Taverzo dat vanaf die tijd langzaam ging kennismaken met tafeltennis op hoog niveau.

Uit het krantenverslag  blijkt dat voor FVT Martin, Laurens en Cosmin Stan de enkelpartijen speelden. Rajko en Martin dubbelden. Mocht je toen ook al een vierde man opstellen in het dubbel? We houden ons aanbevolen voor meer informatie hierover.  

‘Uit de oude doos’ is een serie herinneringen uit het archief van Taverzo, die we, zolang de Corono-pandemie het tafeltennissen nog belemmert, wekelijks publiceren. Als je voorkeur hebt voor een gebeurtenis om in deze serie weer eens even af te stoffen, laat het gerust weten.

Foto: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

4 Reacties

 • Freek Werner / 13 mei 2020 om 17:42

  En dan hebben we ook nog de interland gehad bij taverzo waar de drie in dit artikel genoemde namen samen met de sterkte man van de andere finalist GTTC Ewout Oostwouder ons nationale team vormde. Hoe bedoel je een sterke lichting? Des te knapper de prestatie van Jusiin Semir en Quentin!

  Beantwoorden
 • Martijn Roggeveen / 13 mei 2020 om 20:43

  Was een mooie wedstrijd! 😃

  Beantwoorden
 • Patrick Hickendorff / 13 mei 2020 om 21:33

  Goh, wat een tijd was dat, heb ervan genoten.
  Semir Korac, Justin van den Bout en Quinten Geeraerts.
  mooie tijden waren dat zowel de thuis als in de uitwedstrijd.

  Beantwoorden
 • Semir Korac / 14 mei 2020 om 18:28

  Dat waren nog eens mooie tijden 😀👌

  Beantwoorden

Laat een reactie achter