Trinko Keen opvallende naam in Champions League selectie Taverzo

Over iets meer dan vijf weken staat de eerste ontmoeting in de Champions League tegen het Spaanse Enea Leka DTM op het programma. Bij het schrijven van dit persbericht is nog niet bekend welk effect de huidige reisbeperkingen binnen Europa gaan hebben op het programma.

Na vandaag, 3 september 2020, is het voor de deelnemers aan de Champions League niet meer mogelijk om wijzigingen aan te brengen in de teamlijst. De Boer Taverzo heeft tien namen opgegeven aan de Europese bond. Net als in voorgaande jaren bestaat deze lijst niet alleen uit spelers die ook in de Nederlandse ere- en eerste divisie uitkomen maar is er versterking aangetrokken specifiek voor het Europese avontuur.

Dit keer komt deze versterking niet uit Zuid-Korea of China maar, veel dichterbij huis, uit Nederland. Trinko Keen zal het team in de Champions League vergezellen. Samen met Yannick Vostes, Dorian Nicolle, Gabrielius Camara, Tom Closset en Alex Naumi vormt hij de basis voor de Europese deelname. Jochem de Hoop, Arjan Huiden, Leroy Heemskerk en Victor Pellicer Climent maken de teamlijst compleet.

Keen over deze verrassende stap:Nu ik al geruime tijd buiten de tafeltennissport actief ben als ondernemer en consultant kreeg ik de afgelopen twee jaar de smaak weer te pakken. Mijn vrienden uit de regio Arnhem wisten me over te halen weer wat vaker te gaan spelen en heb ik ervaren dat mijn spel nog altijd competitief is in Nederland. Om echt plezier in de  tafeltennissport te beleven merkte ik dat ik, net als bij ondernemen, uitdagende doelen moet stellen. Vanaf het moment dat Taverzo bekend maakte Europees mee te doen in de Champions League was dit de extra uitdaging die ik zocht. Samen met Ruud van Graafeiland hebben ik uitgezocht of dit te combineren was met mijn deelname in de eredivisie bij Hercules en dat bleek geen probleem.“

Als we verder doorvragen hoe Trinko Keen in Zoetermeer terecht komt is het antwoord van één van de meest succesvolle tafeltennissers die Nederland heeft voortgebracht duidelijk: “Ik heb respect voor wat Taverzo en Ruud van Graafeiland de afgelopen jaren hebben gedaan. Ik draag het tafeltennis in Nederland een warm hart toe en Taverzo en Ruud leveren al jarenlang achtereen een enorme positieve energie voor de sport met de bijbehorende professionaliteit”.

Mijn “Last Dance in Table Tennis”

Toen ik stopte heb ik de lessen uit de topsport gebruikt in het ondernemen. Nu gebruik ik de lessen die ik in het ondernemen weer heb geleerd weer bij mijn oude liefde, tafeltennis. Ik ben geen 25 meer en train veel minder, dus moet het anders dan tijdens mijn actieve topsportdagen. Natuurlijk besef ik, dat ik geen top 20 van de wereld meer ben. Maar als ik fit genoeg ben wil ik weten waar ik sta en doe ik misschien ook nog wel een keer mee aan het NK individueel en is de Champions League een mooi avontuur. Met een grote glimlach op mijn gezicht roep ik naar mijn vrienden in de tafeltennissport dat dit mijn Last Dance in Table Tennis gaat zijn.

Coach Ruud van Graafeiland die al jaren goed bevriend is met Trinko Keen geeft aan zeer content te zijn met de komst van Keen. Van Graafeiland daarover: “Sinds ik actief ben in de tafeltennissport heb ik Trinko vooral leren kennen als ondernemer en gepassioneerd tafeltennisliefhebber. In het begin zochten we elkaar op om de sport en Trinko Keen foundation te versterken en later kwam daar het sparren over zaken buiten de sport bij. In 2014/2015 speelde  Keen al eens met veel succes met ons mee in Europa . Afgelopen jaar was zijn niveau op momenten zelfs al weer hoger dan toen en wij kijken er dan ook naar uit om een poging te doen zo ver mogelijk te komen in Europa”.

Foto: Oscar Timmers

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter