Toernooitijgers bij Taverzo-jeugd

Hadden we vorige week al uitgebreid bericht over de tweede ronde van de Nationale Jeugdmeerkampen bij de jeugd, nu nog meer verslagen en foto’s van van al die jeugdleden die als rasechte toernooitijgers het land afreizen of gewoon bij Taverzo aan het familietoernooi meededen.

Op 31 augustus al werd het familietoernooi gehouden voor de jeugd van Taverzo. De jeugd en familieleden waren verdeeld over drie poules van verschillend niveau. De dag begon met de enkelspelen waarbij jeugdlid tegen een jeugdlid speelde en familielid tegen familielid. Dit duurde tot een uur of 12 en had iedereen hongerig gemaakt. De kids kregen een patatje en de ouders konden genieten van een bittergarnituur. En ondertussen werden de ouders bijgepraat, door Sven, Daniëlle en Edith over competitiezaken en meer belangrijks. Na de lunch stonden de dubbels op het programma en de dag werd afgesloten met de prijsuitreiking.

En… de resultaten van de eerste ronde van de NJM hadden jullie ook nog tegoed. Op 29 september mochten Jeroen, Wessel, Justin en Jurre aantreden in de eerste ronde van de meerkampen in de zaal van Docos in Leiden. Ron en Dennis gingen deze dag mee om de deelnemers van Taverzo aan zoveel mogelijk overwinningen te helpen. Aan het einde van de dag waren Wessel en Jurre direct geplaatst voor de tweede ronde bij Vriendenschaar in Gouda. Jeroen moest nog een wedstrijd spelen om door te mogen naar de tweede ronde, maar hij won deze extra partij eenvoudig en was ook door. Voor Justin was dit zijn eerste NJM. Hij heeft een leerzame en leuke dag gehad, met twee winstpartijen.  Helaas niet door naar de tweede ronde in Gouda, maar goed zijn best gedaan.

Op 22 september vertrok onze Gaby samen met coach Ron en moeder Tessa naar Limburg om het jeugdranglijsttoernooi te spelen in Maasbracht. Ook voor Gaby was dit haar eerste ranglijsttoernooi en zij speelde mee bij de meisjes pupillen. In een poule van 7 meisjes mocht Gaby een heleboel wedstrijden spelen waarvan ze er één wist te winnen. Prima partijen en dat is, zoals ze in een bepaalde reclame zeggen: onbetaalbaar. Kortom, ook voor haar een mooie en een leuke dag.

Gaby

 

 

 

 

 

Tekst: met bijdragen van Daniëlle van der Raaf

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter