Taverzo wint derde wedstrijd op rij en is koploper in eredivisie

“Goede voorbereiding voor de topper tegen mede-koploper Smash’70”

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van deBoer Taverzo aantreden tegen Hercules. De ploeg die afgelopen week met Trinko Keen een uitblinker had tijdens de eerste ronde van de ETTU Cup met 7 winstpartijen in 7 singles.

Bij aankomst in Terborg werd al snel duidelijk dat het team uit de Achterhoek in de eredivisie voorlopig zonder de voormalig international zal aantreden. Een stroomstoring in het clubgebouw bij de start van de voorbereiding leverde enige vertraging op, maar met de inzet van alle betrokkenen werden de inmiddels gearriveerde toeschouwers alsnog getrakteerd op een mooi schouwspel. Martin Brinkhoff, nog herstellende van een medische ingreep afgelopen zomer, kon nog een aardige start maken tegen David McBeath, maar moest daarna snel zijn meerdere erkennen. David McBeath en Padasak Tanviriyavechakul waren beiden goed voor 2 overwinningen voor de ploeg uit Zoetermeer.

Jochem de Hoop, die duidelijk nog op zoek is naar wedstrijdritme, trof een ontketende Gerko Wiemer, en verloor zijn openingsduel. Coach Ruud van Graafeiland stond vervolgens voor de taak om De Hoop te coachen tegen Brinkhoff, die als coach van Taverzo drie kampioenschappen behaalde in vier jaar tijd. “Jochem is duidelijk op zoek naar wedstrijdritme na een langdurige herstelperiode en het was goed om te zien dat hij zijn eerste winst kon binnen halen. Ook de tweede stroomonderbreking van de dag bleek geen spelbreker. Hercules heeft met de verschillende speelstijlen een grillige ploeg en wij zijn dan ook content met de 5 punten, een goede voorbereiding voor de topper tegen mede koploper Smash’70”.

Zondag 14 oktober om 13:00 uur is het treffen tussen beide koplopers in de eredivisie, waarbij de liefhebbers kunnen genieten van toptafeltennissers uit Nederland, Zweden, Thailand en Polen. De toegang tot de wedstrijd in Zoetermeer is gratis en alle sportliefhebbers zijn dan ook van harte welkom aan het Willem Alexanderplantsoen in Zoetermeer.

1. Martin Brinkhoff – David McBeath    7-11  6-11  1-11
2. Gerko Wiemer – Jochem de Hoop    11-6  11-8  9-11  11-7
3. Jelle Bosman – Padasak Taniviriyavechakul    4-11  6-11  3-11
4. Martin Brinkhoff – Jochem de Hoop    7-11  5-11  11-13
5. Jelle Bosman – David McBeath    9-11  9-11  8-11
6. Gerko Wiemer – Padasak Taniviriyavechakul    6-11  5-11  7-11

Uitslag: Hercules 1 – deBoer Taverzo 1: 1-5

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • Reinier Boere / 7 oktober 2018 om 12:20

    Gefeliciteerd Misschien ben ik er volgende week weer om jullie te suporten.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter