Taverzo start fysiek traject in samenwerking met Optimum Zoetermeer

Om onze jeugdige talenten nog beter te ondersteunen op fysiek gebied is Taverzo een samenwerking aangegaan met fysiotherapiepraktijk Optimum Zoetermeer. Inmiddels zijn we gestart met een traject voor 4 jeugdspelers met als focus het verbeteren van kracht, stabilisatie en coördinatie in het voetenwerk.

Merijn Kievit (Optimum) en Sven Groot (Taverzo) begeleiden de jeugdspelers in dit traject. Op woensdag 23 januari en maandag 28 januari zijn er diverse fysieke testen afgenomen. De jeugdspelers Nyncke, Jayce, Sarah en Jurre vonden het een leuke en leerzame ervaring, ze kijken er naar uit om aan de slag te gaan met de oefeningen. Begin volgende week komt Merijn bij de training langs en zal hij de fysieke oefeningen op maat presenteren. De spelers gaan dan zowel in de trainingen als thuis aan de slag met de oefeningen, over een aantal weken wordt er opnieuw getest en gemeten om te bekijken wat de ontwikkelingen zijn. Hoofdtrainer Sven Groot: ‘’Ik ben zeer tevreden over de start van onze samenwerking. Door de expertise van Merijn kunnen we onze jeugdspelers nog beter begeleiden op fysiek gebied’’.

Merijn de Kievit
Merijn de Kievit richt zich bij Optimum op medische trainingstherapie bij revalidatie na operatie en als trainer in de Rugschool. Merijn de Kievit is naast zijn werk als fysiotherapeut bij Optimum Zoetermeer werkzaam bij Voetbalclub ADO Den Haag in de jeugdopleiding en begeleidt daar de talenten op fysiek gebied.

Samenwerking met Optimum
Het fysieke traject dat wordt aangeboden is de eerste stap naar een structurele samenwerking. Binnenkort volgt er meer informatie over de samenwerking met Optimum (www.optimumzoetermeer.nl).

tekst: Sven Groot

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter