Taverzo jeugduitje curling

Onlangs heeft een stel enthousiaste jeugdleden samen met Theo en Sven een curlingclinic gevolgd. De middag begon met een hapje en een drankje en de uitleg van de spelregels en technieken. Daarna mocht iedereen het ijs op om de verschillende worpen en de veegtechniek onder de knie te krijgen. Het bleek nog niet mee te vallen om glijdend over het ijs de stenen goed af te duwen. Niet iedereen wist gehurkt zijn evenwicht te bewaren. Er is dan ook veel gelachen.

Ook het vegen bleek een vak apart. Het viel niet mee de steen een paar meter verder te krijgen. Het was zelfs bijzonder hard werken. En dan had je ook nog het leiden van een team… Een pittige taak, want op de aanwijzingen van de captain moesten de stenen goed worden geworpen en de teamleden op tijd beginnen en stoppen met vegen. Maar dan moet je natuurlijk wel hard genoeg roepen en niet al te eigenwijze, of dove, teamleden hebben.

Toen na alle training twee teams werden geformeerd en deze tegen elkaar mochten spelen, kwam na al het gezellig aanmoedigen van elkaar de fanatieke aard van velen naar boven; Er werd geroepen, geschreeuwd en soms zelfs tamelijk opzichtig vals gespeeld – dat alles gelukkig met een knipoog. Uiteindelijk heeft het team van Jeroen, Sjoerd, Bradley en Pranotti gewonnen van dat van Jarmo, Sven, Theo en Robin.

Het sportieve samenzijn werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij nog even werd nagepraat over van alles en nog wat en de beroemde bezemscène van Robin nog even kon worden nagespeeld (vraag het verhaal maar na bij hem; hij gaat er graag voor zitten).

De jeugdcommissie wil de deelnemers bedanken voor hun positieve inzet. Het was leuk om te zien hoe recreatieve en competitiespelers uit verschillende teams en klassen zo goed samenwerkten. Het uitje was zeker voor herhaling vatbaar, maar ook in het komende uitje, het oliebollentoernooi op woensdag 27 december, heeft de jeugdcommissie veel zin. Geef je dus snel op!

Auteur: Leonie Barendse

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter