Rinus gekroond tot zomerkoning

De competitie gaat binnenkort weer van start en dus hebben we traditiegetrouw een laatste handicaptoernooi gespeeld als ultieme training. In afwijking van eerdere handicapavonden moest één punt voorsprong gegeven worden per 50 ratingpunten. Oftewel een leuke uitdaging voor de sterkere spelers. Lukt het zo nog steeds om de achterstand weg te werken met het niveauverschil? 

Verdeeld over twee poules is er weer hard gestreden met veel spannende wedstrijden. De handicapverschillen werden soms wel, soms niet weggewerkt. In poule A waren Rinus en Jelle de sterksten en in poule B Ron en Erik met de hoogste en laagste rating. In de kruisfinales was Ron te sterk voor Jelle en Rinus te sterk voor Erik. Jelle wist uiteindelijk de bronzen beker te bemachtigen en in een spannende finale was Rinus zijn opponent Ron te slim af om daarna de gouden beker in ontvangst te nemen. Hiermee hebben we een mooie afsluiter van de zomerspelen en is iedereen klaar voor de competitie.

Naast de dagstrijd was er nog een andere zeer spannende strijd gaande voor de wisselbeker. Theo verdedigde een kleine voorsprong op teamgenoot Rinus. Door het handicaptoernooi te winnen en de volle tien punten te pakken mogen we allemaal Rinus feliciteren met het winnen van de …. Grote wisselbeker! Voor de statistici onder ons nog de top 10 beste zomerspelers 2021:

  1. Rinus Traanman (40 punten)
  2. Theo de Boer (39 punten)
  3. Elodie Springer (30 punten)
  4. Harald Hanemaaijer (25 punten)
  5. Wianka Overbeeke (24 punten)
  6. John Tendeloo (23 punten)
  7. Erik Blanken (21 punten)
  8. Peter Kopetzky (16 punten)
  9. Robert Koetsier (16 punten)
  10. Jan Peter Leentfaar (12 punten)

Allen bedankt en tot volgend jaar bij de 7e editie van de Taverzo-zomerevents!

 

tekst: Remco

foto’s: Edgar

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter