Revanche met een 5-1 overwinning in Zoetermeer tegen Klimaatgroep Stars

Zondag 4 december stond de 9e speelronde van de eredivisie op het programma met een wedstrijd tussen Klimaatgroep Stars uit Middelstum en Enjoy & Deploy Taverzo. Een wedstrijd waarbij regerende Nederlands kampioen op zoek was naar de revanche op de verloren wedstrijd eerder dit jaar in Middelstum.

De Groningse ploeg speelde net als tijdens de met 4-2 gewonnen wedstrijd zonder Kamil Tomaszuk. De Zoetermeerse ploeg gaf Roel Bogie en Stephan Tromer de kans om zich te revancheren, Borna Kovac nam de plaats in van Martin Khatchanov. De uiteindelijke ruime 5-1 overwinning werd vooral bedwongen in de eerste vier spannende wedstrijden, waarbij de twee winstpartijen van Stephan Tromer opvielen. Waar Tromer moeizaam van start ging in de eerste wedstrijd tegen de ervaren Jan Tammenga, vocht hij zich terug na een uitzichtloze achterstand in de 3e game om vervolgens ook de volgende twee games in een spannende strijd naar zich toe te trekken. Vervolgens maakte Colin Rengers de stand gelijk in een mooie wedstrijd met Roel Bogie. Borna Kovac kreeg bij aanvang van de laatste wedstrijd voor de pauze vervolgens nauwelijks grip op verdediger Arnoud Meijer, maar kon de wedstrijd ver in de 2e game alsnog kantelen in zijn voordeel.

 De zwaarbevochten voorsprong voor de pauze werd gevolgd door de beste wedstrijd van Stephan Tromer dit seizoen. Hij speelde vanaf het eerste moment met vertrouwen en zette kopman Colin Rengers goed onder druk. In een spannende strijd over en weer leek Rengers met name door zijn servicedruk de beslissende game naar zich toe te trekken. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Echt leuk om te zien dat Stephan vol overgave bleef strijden en bij 9-9 de stand weer gelijk wist te trekken. Beiden lieten een matchpoint onbenut, waarna Stephan zijn beste wedstrijd ook winnend wist af te sluiten.”

 Daar waar voor de eerste 4 wedstrijden al snel een gemiddelde van 45 minuten per wedstrijd wordt gehaald gaan de laatste twee in een rap tempo. Alleen Arnoud Meijer leek Roel Bogie nog te verrassen met een flitsende start. Als Bogie laat zien dat hij in staat is om de “verloren” game bijna nog om te buigen heeft hij het ritme te pakken en wint daarmee zeer overtuigend drie games op rij.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter