Paul & Greetje lunchtoernooi, gezelligheid troef!

Ook het Paul & Greetje lunchtoernooi is met TTVB meeverhuisd naar de nieuwe Taverzône, maar verder was het als vanouds. Lees het verslag en bekijk de foto’s.

Op 23 april vond het Paul & Greetje lunchtoernooi plaats. Er waren 23 inschrijvingen. De deelnemers voor de ere- en overgangsklasse (UBT) werden verdeeld over 2 poules van 7 man, voor de overige klassen was er een 9-kamp met handicappunten om het geheel eerlijker te houden. Na de opening door TTVB voorzitter Edgar van der Meer konden we beginnen.

In de poules werden zodoende flink wat wedstrijden gespeeld, verdeeld over ‘voor de lunch’ en ‘na de lunch’. Dit jaar werd het toernooi, zoals al gemeld, voor het eerst gespeeld in de Taverzône, maar ook hier was de lunch weer gezellig. Vanwege het aantal inschrijvingen aten we dit keer niet aan een lange rechte tafel, maar waren de tafels in een U-vorm gezet. De lunch was voortreffelijk voorbereid door Frans Melief, Bonnie van der Heijde en Ed Romeijn. Er waren zowiezo vandaag veel vrijwilligers aan het werk. Achter de bar en de wedstrijdtafel werd André Leijh ondersteund door André de Knegt.

In de poules waren veel spannende wedstrijden. In poule 1 van de ere- en overgangsklasse won Alex Karremans al zijn wedstrijden. Daarachter eindigde Peter van der Graaf als tweede. Voor de overgangsklasse eindigde Rob de Jong als eerste in deze poule, Peter Kopetzky als tweede. In poule 2 waren iets meer verrassingen, Edgar van der Meer (1e klasse) won al vroeg van André Leijh, terwijl Ron de Wolf (overgangsklasse) aan het begin al zijn wedstrijden won. Beiden verloren daarna echter, waardoor André Leijh als eerste eindigde voor Hans Dekker. Voor de overgangsklasse eindigde Ron de Wolf echter wel als eerste in deze poule en Edgar van der Meer als tweede.

In de finale speelden de winnaars van poule 1 en 2 tegen elkaar en voor de troostfinale speelden de nummers 2 tegen elkaar. Hierdoor kregen we de volgende uitslag;

Groep A (ereklasse)

  • André Leijh
  • Alex Karremans
  • Hans Dekker

Groep B (overgangsklasse)

  • Ron de Wolf
  • Rob de Jong
  • Edgar van der Meer

In de 9-kamp bleek uiteindelijk de wedstrijd in de 5e ronde de beslissende wedstrijd. Deze werd in 3 sets gewonnen door Augusto Ramirez van Agnes Slijper, met 21-19 in de derde set. Beiden wonnen 7 van de 8 wedstrijden in de poule waarna het onderlinge resultaat de doorslag gaf. Als derde uit de poule kwam Cees van Lochem, die 6 wedstrijden won. Aan het einde van de dag was iedereen in de poule redelijk uitgeput, maar dit was dus de uitslag;

Groep C (1e t/m 3e klasse)

  • Augusto Ramirez
  • Agnes Slijper
  • Cees van Lochem

Hierbij tevens wat sfeerfoto’s van de dag en de prijsuitreiking.

Deelnemers aan de 2017-editie van het Paul & Greetje lunchtoernooi

De lunch

De prijswinnaars

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter