Ondanks mooie 13e plek op de Europese ranglijst, deelname aan Champions League twijfelachtig

Sinds 2011 neemt Taverzo deel aan de Europese clubcompetitie. Wat in 2011 begon als een experiment, groeide uit tot een groot sportief en sociaal terugkerend hoogtepunt. Groepen enthousiaste supporters die meereisden naar verre oorden, kwartfinales in de Europacup, volle zalen in diverse sporthallen in Zoetermeer en uiteindelijk sinds vorig jaar een plek in de Champions League.

Mede door de steun van enkele ondernemers en de gemeente Zoetermeer hebben we dit na al die jaren weten te bereiken. Inmiddels heeft de gemeente Zoetermeer laten weten dat we voor komend jaar niet kunnen rekenen op een klein deel van het budget voor topsportondersteuning. Initiatiefnemer Ruud van Graafeiland daarover: “Natuurlijk zijn we de gemeente dankbaar voor alle steun de afgelopen jaren. Toch ben ik persoonlijk wel verrast. In mei 2020 hadden wij ons voorgenomen door alle onzekerheden rondom de financiering en de pandemie in 2020 niet deel te nemen aan de Europese competitie. De gemeente deed echter een dringend beroep om toch actief te blijven (als enige Zoetermeerse club) in Europa, waarbij we ons ook nog eens hebben geplaatst voor de Champions League. Het valt ons dan ook zwaar om nog geen jaar later te vernemen dat we in 2021 niet meer kunnen rekenen op dit kleine deel van de totale begroting.”

Vorige week publiceerde de Europese tafeltennisbond de ranglijst van het seizoen 2021-2022 en daarbij staat de Boer Taverzo op plek 13. Dit betekent dat de ploeg uit Zoetermeer in september ergens in Europa de eerste groepsfase van de Champions League kan spelen. Afhankelijk van het resultaat gaat de ploeg dan door naar de 2e ronde in de Champions League of de Europacup. Kortom een prachtige kans, nu het door de versoepelingen mogelijk lijkt om met supporters en een goed team op pad te gaan.

De huidige sponsoren die ervoor zorgen dat topsport in Zoetermeer mogelijk is, doen dan ook een dringend beroep op alle leden, supporters en liefhebbers van de sport om hun netwerk aan te spreken. Elke donatie of andere vorm van sponsoring is welkom en wie weet welk mooi Europees avontuur ons dan te wachten staat. Sponsor en voorzitter Jacob de Boer: “Het is echt vijf voor twaalf. Hoe gaaf ik het ook vind dat we Timo Boll en andere grootheden in onze sport in Zoetermeer zouden mogen ontvangen. Met alleen de huidige sponsoren krijgen we de begroting voor de Champions League simpelweg niet rond.” 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het doen van een donatie of de mogelijke sponsordeals, neem dan contact op met Ruud van Graafeiland of Theo Levert via media@taverzo.nl

Foto: Jörg Fuhrmann

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter