Nieuwe ambities bij Taverzo beginnen vorm te krijgen

Taverzo contracteert de attractieve verdediger Jakub (Kuba) Folwarski voor volgend seizoen. Met de komst van de jonge verdediger uit Polen laten de Zoetermeerders weten serieus te blijven strijden in de Nederlandse eredivisie. Kuba Folwarski won met het Poolse team de Zilveren medaille tijdens het Europese Jeugdkampioenschap in Riva del Garda in 2014 en brons het jaar daarvoor. Bovendien selecteerde Folwarski zich in 2014 voor het WK junioren in Shanghai.

Afgelopen seizoenen kwam de speler uit voor de Poolse club MKS POGOŃ Siedlce en werd promotie naar de Poolse superliga in 2016 op een haar na gemist. Dit seizoen was de speler al enkele malen in Nederland om samen met Britt Eerland en Martin Khatchanov te trainen.

Met het aankomende vertrek van Roel Bogie bij de Zoetermeerse ploeg en de aankondiging van teammanager Ruud van Graafeiland dat hij een stap opzij zou zetten was onduidelijk hoe de sportieve ambities van Taverzo zouden worden ingevuld. Voorzitter Jacob de Boer: “De afgelopen periode was een uitdagende periode met een boeiend vraagstuk op welke wijze we een nieuwe invulling zouden kunnen geven aan volgend seizoen. Ruud van Graafeiland heeft duidelijk aangegeven nieuwe impulsen te zoeken voor zijn eigen inzet voor de club en de sport. Samen met Ruud, een nieuwe sponsor en een aantal vrijwilligers begint de nieuwe organisatie dusdanig vorm te krijgen dat een ambitieus eerste team daar bij hoort. We hebben Ruud van Graafeiland gevraagd de samenstelling daarvan in te vullen.” 

Kuba Folwarski en Stephan Tromer zijn vooralsnog de enige spelers die zeker zijn van een plek in het eerste team van Taverzo. Martin Khatchanov is nog op zoek naar een nieuwe uitdaging en zal deze waar mogelijk combineren met Taverzo en de club heeft Borna Kovac laten weten geen plek beschikbaar te hebben. Ruud van Graafeiland: “Het is niet gelukt om een vervanger te vinden voor de rol van teammanager, toch zijn er meerdere mensen geweest die duidelijk hebben gemaakt dat zij samen de schouders eronder willen zetten. Dit heeft mij gemotiveerd om met de hulp van dit team mijn bemoeienissen met het eerste team voort te zetten, naast de voorgenomen stappen op het gebied van talentondersteuning.” 

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • Marco / 23 februari 2017 om 19:17

    Quincy in team 1?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter