Martijn van der Heide wint plankentoernooi Taverzo

Vorige week was de kop er al af met headis, deze week stond er een plankentoernooi op de agenda bij de zomerevents. Veel animo, ook van tafeltennissers van andere verenigingen.

Organisator Matthieu Wegh had van te voren al aangegeven dat bij het plankentoernooi alleen gespeeld mocht worden met echte planken, dus beachplanken, brood- of kaasplanken of frames zonder rubbers. Enkele deelnemers hadden wel een schuurpapierbat meegenomen, maar dat was niet toegestaan. Deze keer werd vooral gespeeld met frames zonder rubbers en soms met broodplanken. Iedereen mocht zelf kiezen.

De belangstelling was net als vorig jaar bij het schuurpapiertoernooi weer groot. Totaal 18 deelnemers deden mee aan het tweede Taverzo-zomerevent van dit jaar, waaronder weer drie deelnemers uit Hoorn (Rob Schram, Albert Verhoef en Armando Siera van Disnierats). Er werd gespeeld in grote meerkampen waardoor iedereen flink wat partijen kon spelen (best of 3 tot de 11). In de kwartfinale won Ronald Vijverberg van Rob Schram, Martijn van der Heide van Peter Sedee, Matthieu Wegh van Armando en Albert Verhoef van Dennis Velthuijsen. De halve finale tussen Ronald en Martijn was erg spannend en van hoog niveau waarbij Martijn met het kleinst mogelijke verschil in de 3e game won. Matthieu had minder moeite met Albert in de andere halve finale, maar in de finale bleek Martijn met 3-1 (best of 5) te sterk voor plankenspecialist Matthieu.   

Volgende week dinsdag 6 augustus is het 3e zomerse event “Ping Pong Z” : een soort van ultimate: dus goed voor degenen die na de vakantie weer aan zijn of haar conditie willen gaan werken!

Volgende week zullen we ook weer een tussenstand geven voor de wisselbeker met de grote oren.

Op de foto van Dick Hoogendam de twee finalisten, Matthieu Wegh en Martijn van der Heide, die elkaar voor de finale de hand schudden.
Tekst: Matthieu Wegh

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter