Li Jiao in halve finale Women’s World Cup

Voormalig Taverzospeelster Li Jiao heeft de laatste vier op de Women’s World Cup in Japan weten te bereiken. Tijdens de eerste dag van het hoofdtoernooi wist de Nederlandse speelster tweemaal ongeslagen te blijven. Voor Li Jie was de 1/8ste finale het eindpunt, de speelster verloor in vier games van Hu Melek.

Na winst in het haar beide kwalificatiewedstrijden wist Li Jiao ook haar eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi te winnen. In de 1/8ste finales stond de Nederlandse speelster tegenover Yang Haeun, de nummer 7 van de plaatsingslijst. Met 10-12 11-9 11-8 11-7 en 11-8 plaatste Li Jiao zich bij de beste acht op de Women’s World Cup.

Li Jiao stunt tegen nummer 3 van de wereld
Tegenstander in de kwartfinale was de Chinse Zhu Yuling. De Chinese is als tweede geplaatst in Japan, nummer 3 van de wereld en ontsnapte in de 1/8ste finales maar nipt aan een verlies tegen Georgina Pota. Ook in de kwartfinale werd het een spannende wedstrijd die door goed spel van Li Jiao in zes games in haar voordeel werd beslist: 11-8 9-11 11-9 11-8 3-11 12-10. Nog nooit eerder wist Li Jiao van een Chinese te winnen tijdens een groot internationaal toernooi.

In de halve finale staat Li Jiao tegenover de Japanse Kasumi Ishikawa, nummer 5 van de wereld en nummer 4 van de plaatsingslijst. In de kwartfinale won Ishikawa na een spannende wedstrijd in zes games van Liu Jia. De halve finale wordt op 1 november om 10.45 uur lokale tijd (2.45 uur NL tijd) gespeeld. Voor de liefhebbers is de wedstrijd live te volgen via ittf.com/ittv.

Li Jie strandt in 1/8ste finales
Li Jie was tijdens de Women’s World Cup als achtste geplaatst en mocht daardoor direct in het hoofdtoernooi startten. Helaas werd de eerste ronde van het hoofdtoernooi ook direct het eindstation. De Turkse Hu Melek was, net als in voorgaande ontmoetingen, te sterk voor de Nederlandse. Li Jie verloor de partij in vier games: 4-11 11-13 11-13 5-11.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter