Li Jiao en Li Jie bij laatste 16 op Women’s World Cup

Li Jie (8ste geplaatst) en Li Jiao (13de geplaatst) hebben beide de laatste 16 van de Women’s World Cup weten te bereiken. Li Jie was vanwege haar hoge plaats op de wereldranglijst direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, Li Jiao kwam in actie in de kwalificaties.

Li Jiao wist haar kwalificatiegroep overtuigend te winnen. Tegen de als 10de geplaatste Doo Hoi Kem uit Hong Kong had Li Jiao het nog lastig. Uiteindelijk stond er toch een 4-1 overwinning voor de Nederlandse op het scorebord: 11-7 3-11 15-13 16-14 en 11-4. In de tweede groepswedstrijd had Li Jiao duidelijke minder moeite met de als 18de geplaatste Egyptische Dina Meshref. Met een overtuigende 4-0 (11-7 11-5 11-5 11-4) plaatste Li Jiao zich als groepswinnaar voor het hoofdtoernooi. Meshref werd verrassend tweede in de deze groep, ook zij wist van de hoger geplaatste Doo Hoi Kem te winnen.

Tegenstanders laatste 16 bekend
De tegenstanders bij de laatste 16 zijn na de afronden van de groepsfase inmiddels bekend. Li Jie staat in haar eerste wedstrijd van het toernooi tegenover Hu Melek. De Turkse is als 11de geplaatst en wist net als Li Jiao het hoofdtoernooi te bereiken dankzij tweemaal winst in de kwalificaties. De laatste ontmoeting tussen Li Jie en Hu Melek was nog dit jaar tijdens de Tsjech Open. In deze wedstrijd was de Turkse met 4-1 de sterkste.
Li Jiao staat in de 1/8ste finale tegenover Yang Haeun uit Korea, de nummer 7 van de plaatsingslijst en dus direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. De laatste ontmoeting tussen de Nederlandse en de Koreaanse was tijdens het WK teamtoernooi in 2014. Deze wedstrijd ging met 3-2 naar Yang Haeun.

Alle wedstrijden live te volgen
De 1/8ste finales worden op 31 oktober gespeeld. Li Jie speelt om 11.40 uur lokale tijd (3.40 uur NL tijd) en Li Jiao speelt op 12.30 uur lokale tijd (4.30 uur NL tijd). Beide wedstrijden zijn op tafel 2 en voor de liefhebbers zijn de wedstrijden live te volgen op www.ittf.com/ittv.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter