Laatste avond Zomerspelen: wie won de beker met de grote oren?

Na vijf avonden Zomerspelen hadden nog twee spelers (Wianka 40 punten en Jozef 33 punten) kans op de felbegeerde beker met de grote oren. Traditiegetrouw is de laatste avond van de Zomerspelen het handicap-toernooi. Per 100 elo-rating punten krijg je 1 punt voorsprong met een maximum van 8-0.

Tijdens deze avond waren er weer veel leuke en spannende wedstrijden. De 7-0 of 8-0 achterstand was voor veel spelers toch net iets te veel, hierdoor werd het een spannende avond en kon iedereen er met de dagzege vandoor gaan. Uiteindelijk moest er toch weer een beslissingswedstrijd (game) gespeeld worden voor plekken 2 en 3. Tijdens deze wedstrijd bleek Wianka net een beetje meer geluk te hebben dan Sidney. Sidney pakte hierdoor de derde plaats en Wianka werd tweede. En de terechte winnaar van de avond was Gerko! Doordat Wianka tweede is geworden deze avond pakte ze voldoende punten voor de felbegeerde wisselbeker van de Zomerspelen 2020 en belandt ze in een mooi rijtje met oud-winnaars Matthieu, Martijn, Kelvin en Frans.

Top 5 totaalklassement:
5: Gerko (18 punten)
4: Ebi (24 punten)
3: Dennis (30 punten)
2: Josef (34 punten)
1: Wianka (49 punten en winnaar van de wisselbeker)

Ondanks alle coronamaatregelen waren het zeer geslaagde Zomerspelen. We hopen jullie volgend jaar weer allemaal te zien! Tot bij de zesde editie volgend jaar, waarin we onze mooie sport met alle variaties gaan doorzetten.

Gegroet, Frans en Remco

 

Tekst: Frans Zweipfenning

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter