Laatste 8 Europacup in zicht na 3-1 overwinning in Schotland

Met een 3-1 overwinning in het Schotse Glasgow heeft Enjoy & Deploy Taverzo een belangrijke stap gezet voor plaatsing bij de laatste 8 in de Europese ETTU Cup. De spelers troffen een enigszins gehavend  Drumchapel Glasgow. Nadat eerder al bleek dat twee spelers op het laatste moment kozen voor de Franse competitie, bleek ook derde man en Schots International Calum Main geblesseerd. Zijn plek werd overigens prima ingevuld door de Schotse jeugdinternational Yaser Razouk, die zich kranig wist te weren tegen het verdedigende spel van Jakub Folwarski.

De tientallen meegereisde supporters zagen de Engelse kopman bij Drumchapel Glasgow, David McBeath nog wel winnen van Dorian Nicolle. De Fransman kon in de eerste game geen antwoord vinden op de lastige services van McBeath, waarna de wedstrijd zich in een spannend schouwspel ontpopte dat uiteindelijk in het voordeel van Drumchapel werd beslist. Naast de genoemde overwinning van Folwarski, zorgde kopman Kalinikos Kreanga met twee overwinningen op Craig Howieson en David McBeath voor de 3-1 overwinning. Kreanga had al zijn ervaring nodig om de ontketende Howieson van zich af te schudden en ook David McBeath liet zien een ware kopman te zijn. Kreanga: “Persoonlijk had ik liever tegen He Zhiwen gespeeld, ik weet precies hoe ik hem kan bespelen. Howieson en McBeath speelde onbevangen en bleken lastige spelers die vol overgave voor de winst gingen. Ik ben blij dat we de winst hebben binnen kunnen halen voor de meegereisde supporters.

Gelegenheidscoach Ruud van Graafeiland was tevreden met het resultaat en ziet goede kansen voor de return op 17 december in Zoetermeer. Toch willen de Zoetermeerders zich nog niet rijk rekenen. Van Graafeiland daarover: “We zullen alert moeten blijven dat we ons niet laten verrassen en we zullen nog wel moeten winnen in de thuiswedstrijd. In elke wedstrijd was er volop spanning aanwezig en ook thuis zullen we vol aan de bak moeten om de wedstrijd naar ons toe te slepen.” Of Ruud van Graafeiland ook over twee weken de coaching zal doen is minder waarschijnlijk, aankomend vader Sven Groot zal normaal gesproken het stokje weer overnemen.

David MCBEATH : Dorian NICOLLE
11:5 / 13:11 / 10:12 / 11:9
Craig HOWIESON : Kalinikos KREANGA
9:11 / 11:6 / 5:11 / 2:11
Yaser RAZOUK : Jakub FOLWARSKI
8:11 / 1:11 / 12:10 / 8:11
David MCBEATH : Kalinikos KREANGA
11:8 / 5:11 / 8:11 / 10:12

De toegang tot de thuiswedstrijd kan worden gegarandeerd door in de voorverkoop één of meerdere consumptiemunten online aan te schaffen op www.taverzotickets.nl

Foto’s: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter