Jongens 1 naar de Final Four in strijd om landskampioenschap

Gisteravond in de volle kantine van de Taverzône 2.0 – de landelijke teams waren al klaar met hun wedstrijden – gingen alle lichten uit…, om vervolgens weer aan te gaan onder luid applaus. De ‘kampioenuuuuhhh’ van Taverzo, de spelers en begeleiders van jongens 1, waren zojuist gearriveerd uit Wessum waar in een zeer spannende strijd de Final Four werd bereikt ten koste van HelwegenPeters Westa jongens 1. Het was niet zomaar een wedstrijd, het ging om de laatste vier in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. 

De thuisclub Westa moest met minimaal 7-3 winnen, Taverzo had aan 4 punten genoeg. In Zoetermeer werd de wedstrijd gevolgd via de livescore op een van de monitoren. Voor één plek bij de laatste vier om het kampioenschap van Nederland ging het tussen deze beide teams.  In de allerlaatste wedstrijd viel de beslissing. Jesse Pelle won, toen de stand 6-3 was in het voordeel van Westa, de beslissende wedstrijd van de nog ongeslagen Kas van Oost. De kansen wisselden en de spanning was hoog, maar Jesse hield zijn hoofd koel. Of eigenlijk moet je zeggen,  hij schreeuwde het uit bij ieder gewonnen punt, en sleepte het laatste benodigde punt binnen.

Hiermee evenaart dit team, bestaande uit Bas Douma, Jesse Dullemans, Jesse Pelle, Tim Nijdam en coach Wianka Overbeeke de prestatie van jongens 1 uit 2008. Ook toen behaalde een Taverzo-jeugdteam (voor het eerst) de halve finale in de strijd om het Nederlands Kampioenschap.

Onderstaande video is overgenomen van www.tafeltennisprimeur.nl

Slotstuk van een waanzinnig gevecht….

 

 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter