Hoe kan ik competitie spelen bij Taverzo?

Allereerst is een lidmaatschap van de vereniging noodzakelijk. Jeugd begint normaal gesproken in één van de recreantentrainingen of stroomt in via een kennismakingscurus. Daarin maakt zeker de jongere jeugd (t/m 12 jaar) in eerste instantie spelenderwijs kennis met tafeltennis. De trainers beoordelen of het niveau na verloop van tijd voldoende is om jeugdcompetitie (die op zaterdag wordt gehouden) te spelen. Daarna bepaalt de wedstrijdsecretaris jeugd samen met de trainers de teamindeling. Ook bij de senioren (vanaf 18 jaar) wordt naar het niveau gekeken en bepaalt de teamcommissie onder leiding van de wedstrijdsecretaris senioren de teamindeling.

Hoe werkt de competitie?

Zowel de najaarscompetitie (september t/m november) als de voorjaarscompetitie (januari t/m april) bestaat uit tien wedstrijden (vijf keer thuis, vijf keer uit). De poules bestaan normaal uit zes teams waarbij de nummers één promoveren. De meeste Taverzoteams spelen in de afdeling West van de NTTB (de landelijke tafeltennisbond) waarbij de meerderheid uitkomt in de regio Leiden of de regio Den Haag. Vanaf de 2e klasse en hoger wordt gespeeld in geheel Zuid-Holland. Onze hoogste teams (zowel jeugd als senioren) spelen in de landelijke competitie.

Daarnaast is het mogelijk om bij Taverzo in de UBT-competitie mee te spelen. UBT staat voor Unie van bedrijfstafeltennis. Dit is een regionale competitie die is ontstaan uit  bedrijfstafeltennisteams.

Wanneer kan ik competitie spelen bij Taverzo

Jeugd speelt altijd op zaterdag (aanvangstijdstip thuiswedstrijden is 12:00 uur). Senioren kunnen thuisspelen op maandag, dinsdag en vrijdag (20:15 uur), de landelijke Taverzo teams spelen thuis op de zaterdagmiddag (15.00 uur). Bekijk de Taverzo-agenda voor het actuele programma van elk team.

close

Taverzo nieuwsbrief