Geslaagd scholentoernooi bij Taverzo

Al een flink aantal jaren organiseert Taverzo aan het begin van het jaar, in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, een tafeltennistoernooi voor basisscholieren. Op maandag 26 februari werd editie 2018 gespeeld en voor het tweede jaar op rij hebben we MJ Tafeltennis uitgenodigd om de deelnemers en de kinderen die kwamen kijken leuke tafeltennisactiviteiten te laten doen. 

Taverzo-vrijwilligers Peter en André waren er eens goed voor gaan zitten om de indeling zo te maken dat iedereen lekker veel kon tafeltennissen én behalve met het toernooi, ook een heel uur lang met de leuke tafeltennisactiviteiten van MJ Tafeltennis mee kon doen. 

De dag begon om 10 uur met een warming up en een welkomstwoord van Taverzo-trainer Sven Groot. Hierna startten de meisjes bij MJ, de jongens van groep 5/6 startten hun toernooi in de bovenzaal en groep 7/8 begon hun toernooi in de benedenzaal. Tussen de middag was er pauze en een half uur lang een demonstratie door MJ. 

Zo rond kwart over een ging het toernooi verder en om drie uur begonnen de finales. 

Nieuw dit jaar was dat de meisjes en jongens apart ingedeeld waren. Tijdens het toernooi van vorig jaar is hier om gevraagd. Ook nieuw was de ‘scholen-wisselbokaal’. Iedere school met minimaal drie deelnemers, kon hiervoor in aanmerking komen. Alle punten per school werden opgeteld en gedeeld door het aantal deelnemers. De eerste winnaar van de wisselbokaal is de Koningin Wilhelminaschool geworden. Deze school heeft vorig jaar in de reguliere gymlessen al een heleboel tafeltennisclinics gevolgd bij Taverzo en dat resulteerde nu in dit mooie resultaat.

Bekijk ook het filmpje dat die dag is gemaakt.

Winnaars groep 5/6 jongens
1 – Milan Pors

2 – Raf Spijker
3 – Timo Hak
4 – Aaron van Rijn

Winnaars groep 5/6 meisjes
1 – Sarah Mohammed

2 – Melissa van Benthem
3 – Amani Jerfi
4 – Jaela v/d Meulen

Winnaars groep 7/8 jongens
1 – Jurre Schaafsma

2 – Frank-Louis Kook
3 – Rick Buis
4 – Vincent van Roon

Winnaars groep 7/8 meisjes
1 – Nyncke de Knegt
2 – Lisa Wessels
3 – Nikki Brouwer
4 – Sara van Tol

De organisatoren van dit mooie toernooi willen graag alle vrijwilligers bedanken en natuurlijk organiseren wij dit volgend jaar ook weer. Tot februari 2019!

tekstbijdrage: André de Knegt

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter