Geen nieuwe gezichten bij landskampioen De Boer Taverzo

Dat Jacob de Boer gaat aftreden als voorzitter bij Taverzo is geen geheim meer. Het aftreden is zeker geen afscheid bij de club, want De Boer – Maatwerk in keukens – blijft de trotse naamsponsor van de landelijke teams van de club. Jacob, onlangs nog koninklijk onderscheiden, geeft aan: “Ik heb veel te veel aan tafeltennis en Taverzo te danken om de sport vaarwel te zeggen. Ik heb mijn vrouw leren kennen door de sport en blijf ook mijn eigen team trouw. Door gebrek aan tijd en slechte knieën kom ik waarschijnlijk ook volgend half jaar niet aan spelen toe, maar het doet mij nog altijd goed onderdeel van dit team te zijn.”

Gabi

Het aanblijven van De Boer als naamsponsor maakt het mede mogelijk voor de club om met dezelfde spelers als afgelopen jaar aan te treden in de eredivisie. Gabrielius Camara kreeg een verbeterd aanbod, waarmee Camara zich kan blijven richten op zijn ambities richting de Europese Top.

Kuba

Naamgenoot Jakub (Kuba) Folwarski gaf zijn commitment aan de club om elke eredivisiewedstrijd beschikbaar te zijn. Yannick Vostes en de excentrieke Michal Murawski wisselen elkaar af gedurende het seizoen. Coach Marco van der Meijden en teammanager Ruud van Graafeiland kunnen niet meer beschikken over de inzet van Tom Closset (die naar Saarbrücken vertrekt) en de gestopte Trinko Keen. Het is mede te danken aan de naamsponsor dat ook Alex Naumi inzetbaar blijft voor het team.

Yannick

Teammanager Ruud van Graafeiland legt uit dat Taverzo graag verder wil met de huidige spelers die al langere tijd aan onze club zijn verbonden. Alex was weliswaar de eerste speler die aangaf interesse te hebben om alle wedstrijden komend seizoen te gaan spelen, maar leek aanvankelijk toch buiten de boot te vallen. “Nog voordat wij een voorstel konden uitwerken kreeg Alex Naumi een dusdanig goed aanbod om in Frankrijk te gaan spelen dat wij hem die mogelijkheid niet wilden ontnemen. Het is aan Jacob de Boer te danken dat wij hem alsnog aan ons team hebben kunnen toevoegen. Door zijn snelle attractieve spel en prestaties op beslissende momenten heeft de sponsor gevraagd om Alex alsnog aan het team toe te voegen. Daags na het behalen van het kampioenschap zijn we aan tafel gegaan met de Fin en waren we er binnen enkele minuten uit dat Alex als reserve inzetbaar blijft voor het team”, aldus Van Graafeiland. 

Het tweede herenteam van De Boer Taverzo dat ook uitkomt in de eredivisie blijft komend seizoen ongewijzigd en zo zijn er volgend seizoen dus geen nieuwe, maar vooral vertrouwde gezichten in Zoetermeer.

 

foto’s: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter