Eredivisie-weekend met grote uitslagen

Dit weekend kende in de eredivisie een paar verwachte maar ook onverwacht grote uitslagen. De overduidelijke 7-0 winst van het eerste herenteam tegen het voormalige tweede team van TTV Hilversum en de 7-0 nederlaag van de dames van Taverzo tegen SKF waren op voorhand wel voorzien. Dat de finalist van de najaarsfinale, Van Wijnen Smash ’70, met 1-6 onderuit ging tegen het Combilo TOGB van Lauric Jean was minder voorspelbaar. Lauric Jean, die in het najaar nog voor Hilversum uitkwam, bleef net als Milo de Boer ongeslagen. 

De ploeg uit Hattem kampte echter met bezettingsproblemen en zag meerdere verzoeken om mee te werken aan een alternatieve speeldatum stranden bij tegenstander TOGB. Westa en Midstars kwamen tot een spannende 3-4, waarbij de bezoekers uit Middelstum mede door een overwinning van coach Jan Tammenga hun eerste overwinning boekte dit seizoen.

Het tweede team van De Boer Taverzo, wist zich te ontdoen van de laatste plaats, door twee overwinningen in de wedstrijd tegen WeLynq Maashorst en de eerder genoemde 7-0 van het eerste tegen concurrent Hilversum. Met die 5-2 uitslag was het tweede team op voorhand wellicht tevreden geweest, toch was er achteraf het gevoel dat er misschien wel meer in had gezeten. Patrick Bruijne wist tot twee keer toe zijn tegenstanders met rake winners met grote regelmaat tot wanhoop te drijven. Jammer genoeg bleef hij zonder overwinning en waren het Arjan Huiden tegen Nolan Schultz en het dubbel (Ivan Kahn/Arjan Huiden) die de twee punten binnen sleepten. 

Alex Naumi

Coach Marco van der Meijden over de overwinning tegen TTV Hilversum: “We voelen ons verplicht om tegen alle teams goed voor de dag te komen en voor elk punt te gaan. Dat we tot op heden slechts 1 punt hebben afgestaan is wellicht een wat vertekend beeld, aangezien we nog geen wedstrijd tegen de mede favorieten hebben mogen spelen. De volgende reeks van drie wedstrijden zal een beter beeld geven van waar we staan. TOGB, Smash’70 en Maashorst zullen de komende weken ongetwijfeld gebrand zijn op een goed resultaat en zijn mooie uitdagingen voor ons team.”

Teammanager Ruud van Graafeiland vult aan: “Volgende week mag Marco zelf weer aan de slag en zal hij na een lange periode van afwezigheid zijn rentree bij Taverzo maken. Zaterdag 5 maart om 15:00 uur is de wedstrijd van ons derde team in de tweede divisie tegen Taverbo. Een mooi moment om Djen, Jesse, Dobrila, Shuo en Marco volop aan te moedigen in hun strijd om het kampioenschap in de tweede divisie.”

Kuba Folwarski

Op de uitgelichte foto: Gabrielius Camara

Foto’s: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter