Eredivisie Taverzo, de zaken daar om heen en kennismaking met Tom Closset

BeneluxGroup Taverzo stond bovenaan in de heren-eredivisie toen de wereld stil kwam te liggen. We hadden graag voor de titel gestreden in de play-offs, maar in plaats daarvan komt er na de zomer een nieuwe competitie voor de heren eredivisie met de huidige 8 teams en twee promovendi uit de eerste divisie. Hierin wordt t/m december gestreden om de landstitel 2020. Tafeltennis.nu heeft onze drijvende kracht achter de eredivisie Ruud van Graafeiland hierover geïnterviewd en kreeg ook de primeur van de nieuwe speler die Laurens Tromer gaat vervangen: Tom Closset.

Om maar met Tom te beginnen, hij is 14 jaar, komt uit België en is een goede vriend van Gabrielius Camara. Zij kennen elkaar van internationale trainingskampen en toernooien. Geen spelers meer volgend jaar die ‘ver weg’ wonen. Enerzijds noodgedwongen doordat de sponsorbudgetten sterk verminderd zijn door de coronacrisis die ook onze sponsoren treft en anderzijds heel praktisch: het is nog erg onzeker hoe het straks gaat met het reizen per vliegtuig. Laurens Tromer heeft onderdak gevonden bij de Duitse club Jülich.

Tafeltennis.nu vraagt ook nog even door over de besluiten van de NTTB n.a.v. de sportstop en over het wel en wee bij Taverzo. In de woorden van Ruud: ‘Blijft ook een beetje dubbel gevoel omdat tafeltennis nou juist een sport lijkt die je op afstand kunt uitoefenen. Dus hopelijk kunnen we ons in ieder geval voldoende aanpassen om de sport weer te kunnen doen op zo kort mogelijke termijn.’

Lees het hele interview met Ruud: tafeltennis.nu interview met Ruud van Graafeiland

Bekijk hier de video van Tom Closset die zichzelf voorstelt:

Tom Closset

foto Ruud: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter