Enjoy & Deploy Taverzo prolongeert landstitel

In een mooie ambiance in Hilversum werden afgelopen donderdag, de finales om het landskampioenschap tafeltennis gespeeld bij de mannen en de vrouwen. Zowel Dozy Den Helder bij de vrouwen als de Zoetermeerse mannenploeg van Enjoy & Deploy Taverzo wisten hun titel te prolongeren.

Voor coach Martin Brinkhoff en zijn ploeg betekende dit een sportieve revanche op FVT uit Rotterdam.  Eerder dit seizoen werd met 3-2 verloren in de bekerfinale. Ook dit keer leek de Rotterdamse kopman Barry Wijers roet in het eten te gooien met een snelle 2-0 voorsprong op Yang Ming. In de reguliere competitie, was het nota bene Wijers die als enige Yang Ming van de winst afhield. Yang Ming vocht zich in de openingspartij van de finale terug met een 13-11 overwinning in de 3e game. Als ook de 4e game in winst is omgezet, was in de 5e game de spanning op zijn top. Een voorsprong voor Ming werd door Wijers omgebogen naar 8-7 voor de Rotterdammers, een eindspurt van Yang Ming met 4 punten op rij bracht echter het eerste punt naar de ploeg uit Zoetermeer. Een sleutelpartij naar later bleek.

Benedek Olah en Rajko Gommers, lieten zien dat hun WK ervaring hen nog weer sterker heeft gemaakt en wonnen hun partij. Alleen Martin Khatchanov kon kopman Benedek Olah in de 3e en 4e game goed tegenspel bieden, maar dat was onvoldoende om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.  Uiteraard een mooi moment om te genieten van de winst voor de club.

Voorzitter Jacob de Boer: “Voor de derde keer op rij zijn we nu landskampioen. En vanaf het prille begin in 2009 doen we mee om de prijzen. Gewoon wordt het echter nooit. Met deze prolongatie van de landstitel op zak, kunnen we verder bouwen aan onze toekomst. In de nieuwe locatie aan het Willem Alexander Plantsoen hebben we straks een fantastische locatie voor al onze leden, van jong tot oud, van recreant tot topsporter. Had ik trouwens al gezegd, dat ik ontzettend trots ben voorzitter te zijn van deze club.”

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter