Winnaars darteltennis

Dennis schiet in de Roos!

Het vijfde en een na laatste zomerevent van 2019 is gespeeld met een beproefd concept: darteltennis. Het darteltennis is vanaf de start een vaste waarde op onze zomerse avonden, hoewel de jury het toch weer nodig vond om te experimenteren. Zo is er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, het spelletje Tactics gespeeld, waarbij alle grote getallen en de bull (ook wel roos geheten) drie keer geraakt moeten worden. Dit wederom in gelegenheidskoppels en natuurlijk ook achter de tafeltennistafel.

Met twintig deelnemers is gespeeld in twee vijfkampen en dit heeft geresulteerd in vele spannende en soms ook lange wedstrijden. Toch kwamen er in beide poules duidelijk twee sterke koppels bovendrijven, waarbij de strijd tot laat doorging. Om de derde plaats streden Norbert/Dick tegen Jan Peter/Tim en de grande finale ging tussen Dennis/Elten en Arie/Rick. In beide finalewedstrijden bleef het 1-1 achter de tafeltennistafel en werden de semi-nieuwe dartborden (met dank aan onze teammanager Theo) het wedstrijdpodium, waar de beslissing uitgevochten mocht worden. De beste darters (veel niet-Taverzoleden…) trokken in deze Roos vs Roos-finale aan het langste eind met de volgende eindstand:

 1. Dennis Velthuijzen / Elten Roos (Taverzo / Pecos)
 2. Arie Roos  / Rick Owell (Play Fair / Play Fair)
 3. Jan Peter / Tim Lunenburg (DHC / Play Fair)
 4. Norbert / Dick Hoogendam (Taverzo / Pecos)

Met deze uitslag zijn er ook weer spannende ontwikkelingen te melden in de strijd om de grote wisselbeker. Daar waar de koplopers bleven steken met 1 punt voor de moeite, waren het de subtoppers die goede zaken hebben gedaan. Met nog één zomerevent te gaan, geef ik hierbij de nieuwe tussenstand, top 5:

 1. Frans Zweipfenning (30 punten)
 2. Elten Roos (22 punten)
 3. Dennis Velthuijzen (21 punten)
 4. Martijn v/d Heide (20 punten)
 5. Wianka Overbeeke (17 punten)

Volgende week is alweer ons laatste zomerevent en spelen we het ‘handicaptoernooi’, waarbij op basis van rating voordeel wordt toegekend om de wedstrijden weer spannend te maken. Dit is voor iedereen een mooie kans om zich in de nazomer weer voor te bereiden op de aankomende competitie en natuurlijk zijn er nog de laatste prijzen te vergeven aan de nog niet bekende gelukkige winnaars.

Tekst: Remco Brandenburg
Foto: Dick Hoogendam

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

 • Marco / 23 augustus 2019 om 13:26

  Elten Roos Olé Olé

  Beantwoorden

Laat een reactie achter