deBoer Taverzo fel uit de startblokken in de eredivisie

In het openingsweekend in de eredivisie stonden er drie wedstrijden op het programma waarvan twee voor deBoer Taverzo. Mede door het compacte programma en de Europese ambities van de club uit Zoetermeer zijn noodzakelijkerwijs deze wedstrijden naar voren gehaald. Vijf van de zes spelers op de teamlijst kwamen in actie, waarbij Yannick Vostes, Gabrielius Camara en Dorian Nicolle ongeslagen bleven. Jochem de Hoop moest na winst op Koen Hageraats zijn meerdere erkennen in Simon Goessens, die het shirt van Avanti heeft verruild voor dat van Smash’70.

Zaterdag kon een goed spelende Martijn de Vries (tegen Yannick Vostes en Dorian Nicolle) niet voorkomen dat de ploeg uit Zoetermeer 5 punten mee naar huis nam. Zonder Barry Wijers bleek de “regerend  landskampioen” zoals het thuispubliek zich nog altijd mag noemen kwetsbaar.

Zondag stond de wedstrijd tegen het Amsterdamse Tempo Team op het programma. Op voorhand door veel mensen ingeschat als een degradatiekandidaat. Echter op zaterdag, hadden de Amsterdammers een eerste verrassing in petto door met 4-2 te winnen van Hercules. Coach Ruud van Graafeiland koos voor een koppositie van Gabrielius Camara die mocht aantreden tegen een nieuwe Belgische speler in de eredivisie, Julien Meurant. Na een kort onwennige start liet Camara zien wederom een flinke progressie te hebben gemaakt. Met dwingend spel won hij zowel van Meurant als Yana Timina. Spannend was het vooral voor de viertien jaar jonge debutant bij deBoer Taverzo uit het Belgische Leuven, Tom Closset.

Tom Closset

Het jonge talent liet bij vlagen zien waarom hij bij de ploeg is aangesloten. Zijn agressief aanvallende spel was vanmiddag voldoende om Sanne de Hoop te verslaan, maar nog net niet goed genoeg om zijn landgenoot Julien Meurant te verschalken. Teammanager Theo Levert: ‘Ons publiek heeft denk ik genoten van wat Tom liet zien en we weten dat er nog wel wat meer in het vat zit. Leuk om te zien dat we met Gabrielius en Tom nu ook twee leeftijdsgenoten in het team hebben. Dat is goed voor beiden. We zijn tevreden met de 10 punten en blij dat we weer mogen spelen ook al blijft het door alle benodigde maatregelen soms wat onwennig.’

Standen

van Wijnen/Smash ’70 1 deBoer Taverzo 1   1 – 5
Vries, M. de (Martijn) Vostes, Y. (Yannick) 1-3 (-6,-10,12,-6)
Goessens, S.H. (Simon) Nicolle, D. (Dorian) 0-3 (-4,-6,-5)
Hageraats, K. (Koen) Hoop, J.J. de (Jochem) 0-3 (-9,-7,-9)
Vries, M. de (Martijn) Nicolle, D. (Dorian) 2-3 (7,-5,-8,5,-5)
Hageraats, K. (Koen) Vostes, Y. (Yannick) 0-3 (-1,-3,-5)
Goessens, S.H. (Simon) Hoop, J.J. de (Jochem) 3-2 (-8,9,6,-6,5)

 

deBoer Taverzo 1 Tempo Team 1   5 – 1
Camara, G. (Gabrielius) Meurant, J. (Julien) 3-1 (-5,10,4,7)
Vostes, Y. (Yannick) Timina, Y. (Yana) 3-0 (6,7,6)
Closset, T. (Tom) Hoop, S. de (Sanne) 3-1 (-7,3,5,3)
Camara, G. (Gabrielius) Timina, Y. (Yana) 3-0 (5,5,3)
Closset, T. (Tom) Meurant, J. (Julien) 1-3 (-10,6,-5,-5)
Vostes, Y. (Yannick) Hoop, S. de (Sanne) 3-0 (5,5,6)

Foto’s: Elsbeth Parmentier Fotografie

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter