De Boer Taverzo naar koppositie eredivisie

De mannen van De Boer Taverzo speelden dit weekend maar liefst drie wedstrijden in de eredivisie. Zaterdag kwamen beide eredivisie herenteams van Taverzo in Zoetermeer in actie. Het vlaggenschip van de club mocht aantreden tegen medekoploper Combilo TOGB en het tweede ontving de Limburgse formatie Veerhuis Wessem Westa.

Met een zwaarbevochten 5-2 overwinning van De Boer Taverzo 1 tegen de ploeg uit Berkel en Rodenrijs werd de strijd om de koppositie in het voordeel van de ploeg uit Zoetermeer beslecht. Man van de wedstrijd Kuba Folwarski: “Zaterdag was een zware dag, tijdens mijn eerste wedstrijd tegen Xavier speelde ik in het begin niet goed. Het was een moeilijke start, maar elke game ging beter hoewel ik in de vierde nog een matchpunt weg te werken had. Toen ik die won kon ik de beslissende game controleren en de wedstrijd winnend afsluiten. Tegen Toriola, vijfvoudig Olympiër, zat ik vanaf het begin goed in de wedstrijd. Met agressief en tactisch spel kon ik deze wedstrijd met 3-1 winnen. Hier ben ik heel blij mee en trots op”.

Waar het eerste team zich stevig bovenaan in de eredivisie vestigt, is het tegenovergestelde waar voor team 2. Weliswaar werden de eerste twee punten behaald met een 2-5 nederlaag, de achtste en laatste plaats lijkt haast onvermijdelijk. Toch blijft het team positief. “Het was niet mijn dag vandaag. Vorig seizoen werden we nog gedeeld zesde, maar uiteindelijk moet je er gewoon staan in de play downs. En dat is dit seizoen niet anders. Laten we het er maar op houden dat we het beste voor het laatst bewaren”, aldus Patrick Bruijne.

Op zondag 2 oktober speelde De Boer Taverzo de tweede wedstrijd dit weekend tegen de in mei 2022 verliezend finalist WeLynq TTV Maashorst. Noodgedwongen kwam de ploeg uit Maashorst (Uden) met een invaller uit de regionale competitie. In de openingswedstrijd moest Gabrielius Camara zijn meerdere erkennen in de Zwitser Elias Hardmeijer. Alle daaropvolgende wedstrijden waren echter een duidelijke prooi voor de thuisploeg met een ruime 6-1 overwinning tot gevolg.

Kuba Folwarski over de wedstrijd tegen Maashorst: “Vandaag was moeilijk omdat ik de vermoeidheid nog voelde na de wedstrijden van zaterdag. Belangrijk is dan om veel aandacht te besteden aan mijn warming-up en om mijn hoofd goed leeg te maken. Ondanks dat begon ik ook vandaag moeizaam en moest ik een achterstand goedmaken in de eerste game. Uiteindelijk verloor ik met klein verschil die eerste game, maar was ik tevreden over het niveau en kon ik dat de volgende drie games omzetten in een overtuigende overwinning. Bij de wedstrijd tegen invaller Gijs van de Venne hebben we er samen iets leuks van gemaakt voor de toeschouwers. Alles bij elkaar heb ik echt genoten van het weekend en ik ben blij met mijn spel. Veel uitdagende en moeilijke uitgangsposities en telkens vond ik een manier om te winnen 🙂”.

Dusan neemt de coaching even over

Uitslagen zaterdag 1 oktober:

De Boer Taverzo 1 – Combilo TOGB 1
De Boer Taverzo 2 – VeerhuisWessem Westa 1

Uitslagen zondag 2 oktober:

De Boer Taverzo 1 – WeLynq TTV Maashorst 

 

Foto Kuba: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter