De Boer Taverzo na 5 jaar weer trotse kampioen van Nederland

Na het prachtige succes van het tweede team afgelopen zaterdag – de spelers verzekerden zich in een bloedstollend spannende wedstrijd van de laatste beschikbare plaats in de eredivisie volgend seizoen – stond het eerste team ook op scherp in de finale van het voorjaar 2022. De tegenstander WeLYNQ/TTV Maashorst was notabene het enige team dat het afgelopen jaar ons eerste team wist te verslaan.

Het team van coach Marco van der Meijden was er klaar voor bij aanvang. Zowel Van der Meijden als Han Gootzen hadden enkele tactische aanpassingen gedaan waardoor Yannick Vostes en Mauro Schärrer de wedstrijd mochten openen. In de eerdere ontmoeting in december tussen beide spelers had Mauro al laten zien een lastige kluif te zijn voor de routinier van Taverzo. Ook dit keer was het de Zwitser die de opening van de wedstrijd naar zich toetrok. Vostes liet echter zien dat hij naast zijn vechtlust altijd op zoek blijft naar oplossingen en wist het momentum van de Brabantse debutanten snel weg te nemen.

Het vervolg van de wedstrijd toonde een eenzijdig beeld met boeiende wedstrijden waarbij zowel Alex Naumi als Kuba Folwarski op de beslissende momenten hun tegenstanders wisten te verslaan en zelfs geen game meer verloren. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Achteraf lijkt alles makkelijk te zijn gegaan, maar ik ben supertrots dat het team al haar ervaring en inzet heeft aangesproken om zo scherp de play-offs te spelen. Alle vier de spelers bleven ongeslagen en verloren geen moment hun focus op de landstitel.” Voor drie van de vier was het overigens hun eerste titel voor teams. Voor Naumi en Folwarski was het na twee verloren finales in respectievelijk Zweden en Nederland de eerste landstitel. Ook Gabrielius Camara was er eerder bij de jeugd dichtbij, maar kon na de overwinningen in december en mei nu ook echt een landstitel op zijn naam schrijven.

De spelers en teammanager Ruud van Graafeiland bedankte na afloop coach Marco van der Meijden voor zijn inzet als vrijwilliger, nadat Van der Meijden zelf het initiatief had genomen om alle anderen behalve zichzelf in het zonnetje te zetten tijdens de halve finale. De spelers waren daarnaast ook weer zeer te spreken over de sfeer en ambiance in Hilversum. “Met een goed gevulde zaal met supporters van beide clubs en veel tafeltennisliefhebbers is het nu eenmaal veel leuker om zo’n wedstrijd te spelen”, aldus Jakub Folwarski. Ook voor Coach Marco van der Meijden was het zijn eerste landstitel in zijn debuutjaar als coach, terugkijkend op dit eerste seizoen: “Het was mijn ambitie om te werken met spelers die leven voor tafeltennis en dat is me erg goed bevallen. Zowel in december als in mei begonnen we als nummer 1 aan de play offs en hebben we met een selectie van vier spelers een ongeslagen serie kunnen neerzetten. Iedere speler is daarbij aan bod gekomen en hoe lastig het teleurstellen van één van de spelers ook is, het hele team heeft, inclusief de reserve van die dag, alles gegeven in de play off wedstrijden. Als je dan terug kunt kijken op 16 overwinningen en geen nederlagen in de play offs van het seizoen 2021/2022 dan ben ik supertrots op dit team.” 

 

 

 

 

 

foto’s: Elsbeth Parmentier

 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter