De Boer Taverzo laat kansen liggen tegen versterkt Klimaatgroep Stars

Gabrielius Camara mocht als kopman aan de slag bij De Boer Taverzo, maar mocht helaas niet uitkomen tegen de nieuwe Franse kopman Clément Chobeau. Beide spelers bleven zondag 25 september ongeslagen in de singles.

Camara die oktober vorig jaar in Zoetermeer nog zijn meerdere moest erkennen in Shuohan Men en Colin Rengers, liet duidelijk zien gebrand te zijn op revanche en won beide partijen met overtuigende cijfers.

Yannick Vostes, die meer dan eerdere seizoenen zichzelf heeft kunnen voorbereiden voor zijn seizoensopening, kon een goede start tegen Clément Chobeau niet verzilveren. Vostes: “Ik heb me zo goed voorbereid en merkte dat ik gedurende de wedstrijd net iets te veel spanning in mijn lijf kreeg. Net alsof ik te graag het resultaat van alle trainingen wilde zien. Clément bleef knap doorvechten en maakte vervolgens weinig fouten meer. Ook tegen Colin Rengers begon ik niet goed, maar kwam na wat frustratie de ontspanning en het spel wat ik van mijzelf verwacht”.

De wedstrijd van de dag was ongetwijfeld, die tussen Kuba Folwarski en Chobeau. In de eerste 2 games sloeg Folwarski de ene winner na de andere afgewisseld met goed verdedigend werk. In de derde game ging het gelijk op en wist de Fransman enkele matchpoints weg te werken. Pas op 15-13 kon hij uiteindelijk de game naar zich toe trekken en speelde hij een nagenoeg foutloze 4e en 5e game om het tweede punt voor de Groningse Ploeg uit Middelstum veilig te stellen.

Coach Marco van der Meijden sluit af met: “5-2 is een prima uitslag tegen dit team en met name de wedstrijden tegen Chobeau waren prachtig om te zien; hopelijk kunnen we onze goede seizoenstart een fraai vervolg geven tegen TOGB en Maashorst“.

Einduitslag 5-2 : De Boer Taverzo 1 – Klimaatgroep Stars

Camara, G. (Gabrielius) –           Rengers, C. (Colin)        3-1 (-9,5,10,5)

Folwarski, J. (Jakub)      –           Men, S. (Shuohan)         3-0 (5,6,5)

Vostes, Y. (Yannick)        –          Chobeau, C. (Clement)  2-3 (9,7,-9,-7,-9)

Camara, G. (Gabrielius   –           Men, S. (Shuohan)         3-1 (5,-11,2,5)

Vostes, Y. (Yannick)        –           Rengers, C. (Colin)         3-1 (-8,3,5,2)

Folwarski, J. (Jakub)      –           Chobeau, C. (Clement)   2-3 (8,6,-13,-9,-6)

Gabrielius/Yannick         –           Clement/Colin                 3-1 (8,7,-8,10)

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter