De Boer Taverzo heerst in poulefase van de eredivisie

Nadat zaterdag het tweede team van De Boer Taverzo stuntte met een 5-2 overwinning op Van Wijnen Smash’70 mocht het eerste team zondag op bezoek bij VeerhuisWessem Westa.

De stunt van het tweede team was het gesprek van de dag en de mannen waren er in Wessem op gebrand om het goede voorbeeld van het tweede team te volgen en zo weinig mogelijk punten te laten liggen in het Limburgse Wessem. De uitdaging om alle spelers op tijd in Limburg te krijgen, leek aanvankelijk een grote uitdaging, maar met letterlijk en figuurlijk kunst en vliegwerk was iedereen ruim op tijd.

De 6-1 overwinning was te danken aan het doorzettingsvermogen van het team. Waar Kuba Folwarski tegen kopman Arturs Reinholds slechts licht in de problemen kwam, had Yannick Vostes aanzienlijk meer moeite om beide enkelspelen om te zetten in winst. “Niet zo heel gek als je weet dat hij slechts een paar uur geslapen had en gisteren nog een wedstrijd in Zuid Frankrijk speelde”, aldus coach Marco van der Meijden.

Gabrielius Camara had het lastig tegen de sterk serverende Julien Meurant en wist in de beslissende 5e game alsnog het antwoord te vinden.

Met de winst in het dubbelspel kregen de Limburgers loon naar werken. Voor de ploeg uit Zoetermeer staat er nu een pauze op het programma en komen zij op 12 november in actie tegen Van Wijnen Smash’70. Het tweede team gaat volgende week naar Middelstum, waar het Klimaatgroep Stars zal treffen.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter