De Boer Taverzo 1 schittert in hoge Noorden, met debuut Ivan Kahn

Op 12 februari heeft het eerste tafeltennisteam van De Boer Taverzo een imponerende overwinning behaald tegen Klimaatgroep Stars. Het team heeft bij de start van de eredivisie gewonnen met een overtuigende score van 6-1.

Allesbehalve, een op voorhand verwachtte uitslag. De Zoetermeerders moeten het tot en met het einde van deze maand stellen zonder verdediger Kuba Folwarski en in Middelstum was Clement Chobeau weer van de partij. Vorig jaar nog, was het de kopman van Klimaatgroep Stars, Chobeau die ongeslagen bleef gedurende het gehele seizoen in de eredivisie. Een ontstoken hiel bij Folwarski maakt spelen op dit moment nog onmogelijk. Ook moet Taverzo het dit seizoen zonder Gabrielius Camara zien te redden. Met zijn debuut in de tweede Duitse Bundesliga mag hij in Nederland niet meer in de eredivisie voor De Boer Taverzo uitkomen.

Dat Alex Naumi in het openingsduel de Franse kopman van Klimaatgroep wist te verslaan was dan ook een mooie start van de wedstrijd. Yannick Vostes had andermaal moeite met het spel van Shuohan Men, die ogenschijnlijk beter gaat spelen hoe sneller en harder haar tegenstander slaat. Vostes over zijn spel: “Ik voelde de lange reistijden in mijn benen en Shuohan retourneerde goed en anticipeerde op mijn spel. Ik moest mijn spel aanpassen om de overwinning binnen te slepen. Dat ik vervolgens ook mijn revanche kon pakken op Clement Chobeau zag ik niet aankomen. In het begin kreeg ik nauwelijks een bal op tafel wat resulteerde in een 8-0 achterstand. Dat ik die game alsnog wist te winnen was uiteindelijke doorslaggevend.

Naast de terugkeer van de Fin, Alex Naumi, die in de vorige helft niet aan spelen toekwam, was er ook het debuut van Ivan Kahn in het eerste team. Kahn, die zaterdag al in actie kwam voor team 2 tegen grote uitdager Van Wijnen Smash’70, kon zondag in zijn eerste wedstrijd tegen Colin Rengers geen vuist maken en herstelde zich door winst op Shuohan Men. 

Ivan Kahn Gefotografeerd door Henk Hommes

Zaterdag overkwam hem min of meer hetzelfde, alleen kon hij dat zaterdag in zijn tweede partij tegen Laurens Tromer nog niet omzetten in winst. Ook teamgenoot Arjan Huiden wist een vijfde game af te dwingen tegen Tromer, maar uiteindelijk won de ploeg uit Hattem overtuigend met 0-7 van het tweede team.

Komende zaterdag spelen beide teams van De Boer Taverzo om 15:00 in Zoetermeer de onderlinge wedstrijd. Door de blessure van Kuba Folwarski ziet het tweede team kansen om de eerste punten binnen te gaan halen. Speler/Coach Marco van der Meijden is echter van plan zich zelf weer te laten zien op het hoogste niveau in Nederland en zal er alles aan doen om met zijn team zoveel mogelijk punten te behalen. 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter