Cedric Nuytinck wint eerste Challenger bij Enjoy & Deploy Taverzo


Zaterdag 2 juli won Cedric Nuytinck uit het Belgische Gent de eerste internationale Challenger in Zoetermeer. De sympathieke Belg maakte daarmee zijn rol als favoriet volledig waar. Eenvoudig was het zeker niet, in de poulefase was het met name Martin Khatchanov die de winst voor het grijpen leek te hebben. Na 3 spannende games, liep de jonge speler van de Zoetermeerse sportploeg van het jaar uit naar een voorsprong tot 9-6. Nuytinck wist de ban te breken door 5 punten op rij te pakken en daarmee de weerstand van Khatchanov te breken. Na afloop van de poules trof Nuytinck Michel de Boer, die zich knap wist te plaatsen bij de top 4. Brutaal pakte De Boer de eerste game, waarna de Belg liet zien goed in staat te zijn om spannende games winnend af te sluiten.

Tegenstander in de finale was de andere troef van de Zoetermeerse sportploeg van het jaar Julien Indeherberg. Indeherberg starte in de poule dramatisch, waarvan Koen Hageraats direct kon profiteren. Eénmaal tot rust gekomen, ging het niveau en de snelheid flink omhoog bij de Indeherberg en zette hij een indrukwekkende reeks neer om uiteindelijk tegen zijn eeuwige rivaal de finale te mogen spelen. Met het geringste verschil van 2 punten in de beslissende vijfde game ging de winst in een bloedstollende finale naar Cedric Nuytinck.

Waar soortgelijke Challengers in Duitsland en Tsjechië worden gefinancierd door wedkantoren, heeft de Stichting Enjoy Tafeltennis Zoetermeer deze eerste Challenger mogelijk gemaakt met behulp van enkele trouwe sponsoren. Een zeer geslaagde eerste editie en als het aan de spelers en de initiatiefnemers ligt dan is het zeker niet de laatste. Voorzitter Jacob de Boer: “Als club zijn we blij met dit soort initiatieven, op alle niveaus willen we zoveel mogelijk organiseren. De vertrouwde sponsoren hebben laten zien wat er mogelijk is met topspelers uit Nederland, België en Griekenland. Ik nodig ondernemingen in of buiten Zoetermeer graag uit om met ons in gesprek te gaan om een dergelijk evenement met regelmaat te kunnen herhalen.” 

PouleA

PouleB

Knockout

 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter