(Bijna) landelijke teams doen goede zaken

De landelijke heren en dames teams hebben goede zaken gedaan in de competitie. Ook het hoofdklasse team zette een belangrijke prestatie neer, als poulewinnaar plaatsen zij zich voor de play-offs om een plek in de derde divisie. Het eerste jeugdteam kende een iets minder dag, zij wisten helaas niet te winnen tegen direct concurrent Amsterdam.

Dames zetten belangrijke stap richting promotiepoule
Beide damesteams wisten vandaag belangrijke punten te pakken in de strijd om een plaats in de promotiepoule van de eerste divisie. Dames 1 pakte onder leiding van Rachela Dytko vijf punten tegen nummer twee uit de poule Avanti. De overige twee punten kwamen van Priscilla Loesberg (winst op Lenny van der Meer) en Nynke Stam (tegen Christel Petiet). Het eerste damesteam staat op een derde plaats in de poule. Met 9 punten voorsprong op concurrenten Vriendenschaar en Disnierats lijkt de derde plaats niet meer uit handen te worden gegeven.

Ook het tweede damesteam stond tegenover de nummer twee uit de poule: Dedemsvaart. In Dedemsvaart wist het team de vijfde winstpartij op rij te noteren. Na de verrassende 6-4 overwinning op de koploper Treffers 1 vorige week, werd het ditmaal wederom 6-4. Roma Vastenburg bleef ongeslagen, Wianka Overbeeke pakte twee punten en Sophie Dijkers maakte de overwinning compleet. Met deze winst staat het team op een vierde plek met slechts twee punten verschil op de nummer drie. De Taverzo dames hebben echter de nummers 1 en 2 in de poule al gehad in deze tweede helft, concurrent SVE speelde onder andere tegen hekkensluiter Treffers 3. Zaterdag 3 december staan de concurrenten in Zoetermeer tegenover elkaar voor de beslissende laatste punten.

Heren pakken volle 10 punten in Heerlen
De heren van Taverzo 2 zagen de lange autorit naar Heerlen beloond worden met een 10-0 overwinning. Elten Roos, Ricardo van der Boor en Gideon Herschel pakken net als in de thuiswedstrijd het volle aantal punten. Deze punten zijn belangrijk in handhaving in de derde divisie. Met deze reeks punten staat het team redelijk veilig in de top 4 van 3e divisie poule G.

Hoofdklasse team bereikt overtuigend play-offs
Het hoofdklasse team bestaande uit Jesse Pelle, Bas Douma, Justin van den Bout en Tim Nijdam heeft op overtuigende wijze de play-offs weten te halen. Het jonge team sloot na zeven speelrondes de poulefase af met poulewinst. In de laatste wedstrijd werd met 8-2 van Scyedam gewonnen. Jesse en Bas  bleven ongeslagen, Justin verloor een partij en ook de dubbel ging nipt verloren. De eerste plaats in de poule geeft een goede uitgangspositie voor de play-offs. Bij winst in de halve finale (tegen Alexandria ’66) is het team als beste nummer twee al bijna zeker van een plaats in de 3de divisie in het voorjaar.

Eerste jeugdteam verliest van directe concurrent
Het eerste jeugdteam, bestaand uit Dennis Velthuijzen, Branco Lanza, Jeffrey Wolf en Jarmo Lanza (dit keer aan de kant) verloor in een direct duel met concurrent Amsterdam nipt met 4-6. Om uitzicht te houden op een plaats in landelijk A moest er in Amsterdam ruim gewonnen worden. Het verschil na wedstrijden was immers 4 punten in het voordeel van de Amsterdammers. Helaas zat de winst er ditmaal niet in, met 4-6 verlies is het verschil zelfs gegroeid tot 6 punten.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter