Yannick Vostes

Benelux Group Taverzo door naar kwartfinale Europacup

Met een 3-1 thuisoverwinning tegen CTT Borges uit Spanje heeft Benelux Group Taverzo zich voor de tweede maal in de historie geplaatst voor de Europacup kwartfinale. Eerder lukte dit Taverzo in het seizoen 2014/2015. Alleen het voormalige L&T uit Eindhoven lukte het om in 1988 met Paul Haldan en de broers Henk en Ron van Spanje de halve finale te halen. Twee jaar later, maar dan uitkomend voor De Veluwe (De Blaeuwe Werelt) bereikten ze de kwartfinale.

Yannick Vostes die verantwoordelijk was voor 2 winstpartijen afgelopen zaterdag: “Ik wist dat het nog niet gedaan was en voelde ook duidelijk de druk bij mijn eerste wedstrijd. In de tweede game vergat ik daardoor voldoende te bewegen en profiteerde Joan Masip direct. Gelukkig wist ik de match snel te keren en ging ik beter spelen. Doordat Laurens het beslissende punt voor de kwartfinale maakte kon ik in mijn laatste wedstrijd vrij spelen.” 

Voor het bereiken van de kwartfinale waren twee overwinningen nodig. Het lukte Xijun Zhou dit keer echter niet om kopman Marc Duran te verslaan, waardoor de druk bij Laurens Tromer kwam te liggen. Zijn jonge opponent Albert Vilardell kon een 6-10 voorsprong in de eerste game niet verzilveren. Laurens vocht zich goed terug en liet na die spannende openingsfase de partij niet meer uit zijn handen glippen, waardoor de kwartfinale zeker was. Laurens Tromer: “In de uitwedstrijd miste ik een hoge bal bij mijn eerste matchpoint, in een flits dacht ik daar wel aan terug toen ik een hoge bal op backhand miste op 10-9 in de derde game, maar met de 12-10 wist ik dit keer wel met 3-0 te winnen en kijk ik erg tevreden terug op deze speelronde. We kunnen nu uitkijken naar de kwartfinale.”

Maandag 16 december om 14:00 zal de loting plaatsvinden en via Facebook worden uitgezonden. Benelux Group Taverzo zal dan te horen krijgen welk team het 7-9 februari thuis zal treffen, een week later staat dan de uitwedstrijd naar Angers, Villeneuve (beiden Frankrijk), Lissabon of Wels (Oostenrijk) op het programma. De teams die in het schema worden geloot zijn alle 3e geworden in de poulefase van de Champions League en hebben daarmee een plek in de kwartfinale van de Europacup bereikt.

Europe Cup 2019-2020

Foto: Elsbeth Parmentier

 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter