Bas Douma in halve finale NJM

Zondag 4 december werd in de Topsporthal in Almere de kwartfinale van de NJM (Nationale Jeugd Meerkampen) gespeeld. In totaal kwamen hier 6 (toekomstige) Taverzo spelers in actie. Bas Douma (speler derde heren team) en ook Nynke Stam (eerste damesteam, maar spelend namens Salamanders) wisten de halve finale te bereiken.

Bas Douma, Jarmo Lanza, Branco Lanza en Ron Vollebregt (vanaf komend seizoen spelend voor Taverzo) kwamen in actie bij de jongens junioren. Bas verloor alleen van Max Romeijn (in 5-en) en werd tweede in zijn poule. Branco verloor een cruciale partij tegen Tom Boessen nipt met 14-16 in de 5e game en werd hierdoor 4e in de poule, net niet goed genoeg voor de halve finale. Jarmo was als laatste geplaatst in zijn poule maar wist wel een wedstrijd te winnen, waardoor hij als 5e eindigde in de poule. Ron had dezelfde uitgangspositie als Jarmo en wist ook één wedstrijd te winnen met een vijfde plaats als gevolg.

Bij de meisjes junioren kwamen Nynke Stam en Daniella van der Raaf (volgend seizoen uitkomend voor Taverzo) in actie. Door een afmelding schoof Nynke als groepshoofd naar een andere poule. Dit pakte goed uit en ondanks het mindere niveau door een griepje wist zij zich met 4 winstpartijen in 5 wedstrijden als nummer 2 in de poule te plaatsen voor de halve finale. Daniella mocht als reserve na een aantal afmeldingen alsnog deelnemen. In een zeer sterke poule met een zeer overtuigende Yoeke Gunsing als groepswinnaar, werd de speelster met twee winstpartijen vierde.

De halve finale van de NJM wordt gespeeld op zondag 12 februari in Assen.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter