Ballen bij Taverzo

Sinds de introductie van de plastic ballen zijn vele clubs zoekende op welke wijze ze de kosten hiervan enigszins kunnen beperken. Bij Taverzo is dat niet anders, daar waar enkele teams nog altijd met een deel van het eerste setje verkregen “Xushaofa” ballen speelt, is dat voor veel andere teams al lang niet meer het geval en werd gebruik gemaakt van de voorraad achter de bar.

Samen met de trainers hebben we geconcludeerd dat de huidige situatie niet de gewenste situatie is. De technologische ontwikkelingen en ook de door de ITTF opgelegde regels hebben er in ieder geval voor gezorgd dat de kwaliteit van de ballen zowel qua duurzaamheid als de basale eigenschappen steeds verder zijn verbeterd. Deze tweede generatie plastic ballen, door de leveranciers voorzien van het label ABS zullen we vanaf heden bij Taverzo gaan gebruiken. De STIGA ABS ballen die het afgelopen jaar al bij de trainers zijn geïntroduceerd zijn inmiddels door de NTTB toegestaan in de afdelingscompetitie. Los daarvan kan elk team de komende periode ook een klein aantal  STIGA ABS Perform ***” wedstrijdballen ophalen. Kom maandag 27 augustus vanaf 19:30 naar het Game 11 event en wees er als eerste bij.  

  • Alle landelijke teams 5
  • Alle senioren teams 3
  • Alle duo teams 2
  • Alle jeugdteams 2
  • Alle trainers krijgen een eigen set voor de training
  • Voor het vrijspelen ligt er een beperkt aantal gelijk aan de trainingsballen.

Het is de bedoeling dat de trainingsballen na gebruik terug worden ingeleverd bij de trainer of bij de barman in het geval van vrijspelen of indien nodig voor de afdelingscompetitie.

We willen iedereen verzoeken om op een zuinige manier om te gaan met deze kostenpost. De kostprijs per bal (wedstrijd/training) is weliswaar lager, maar nog altijd hoog. Gelukkig is de kwaliteit verbeterd, dus wat dat betreft rest ons alleen nog om de ballen niet te laten slingeren en er zuinig mee om te gaan.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter