Zomerevents zeer succesvol

Aan alles komt een eind, ook aan de vakantie en onze zomerevents. Afgelopen dinsdag was de laatste: de piramideavond. Volgende week is alles weer business as usual, en ook dat is leuk. Martijn van der Heide won niet alleen dit piramidetoernooi maar werd tevens gehuldigd als winnaar in het eindklassement van onze zomerse events.

Organisator Remco Brandenburg schreef op volgorde van binnenkomst de namen van de 19 deelnemers op een piramide (ladder) formulier. De spelers onderin de piramide mochten om beurten een speler van de tweede trede kiezen om tegen te spelen. De overgebleven spelers in de tweede trede konden daarna weer spelers van de derde trede uitnodigen, enzovoort.

Na elke ronde werd vastgelegd wie er won en of er gewisseld moest worden van trede. De winnaar van een wedstrijd kreeg bij voorrang het recht om een hoger geplaatste speler uit te dagen. In maar enkele gevallen moest hiervan afgeweken worden om de piramide helemaal te kunnen laten spelen. Iedereen speelde slechts één game tot de 11 en er werd een handicap toegepast van 1 punt per klasse in de najaarscompetitie 2017.

Het piramide (ladder) toernooi is een leuke alternatieve vorm om op een avond tegen veel verschillende tegenstanders te spelen. De meeste spelers hebben tegen 9 of meer verschillende tegenstanders gespeeld in 11 rondes. In totaal deden er op dinsdagavond 15 augustus 19 tafeltennissers mee met naast Taverzoleden ook spelers van Taveba en Doing. Bij de zomerse events van Taverzo deden in totaal 65 deelnemers één of meerdere keren mee.

What else?

Volgend jaar zal Taverzo voor de derde keer de zomerse events gaan houden. Dan zal Martijn van der Heide zijn wisselbeker mogen gaan verdedigen.

Op de foto van Matthieu Wegh staan van links naar rechts: organisator Remco Brandenburg,  en de winnaars van de laatste avond:

#3 Paul Bitter, winnaar Martijn van der Heide en #2 Kelvin Heemstra

 

Tekst: Matthieu Wegh

close

Taverzo nieuwsbrief

2 Reacties

  • Lisanne / 18 augustus 2017 om 11:52

    Ik mis wel een eindklassement overzichtje bij dit “the end” bericht 🙂

    Beantwoorden
  • Matthieu / 18 augustus 2017 om 22:09

    Jij bent 8e geworden met 13 punten, Lisanne en bij de prijsuitreiking kreeg jij een speciale vermelding omdat jij alle 6 zomerse events aanwezig was!!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter