Zeer geslaagde eerste editie Taverzo Open

Zaterdag 16 en zondag 17 januari stond de Taverzône volledig in het teken van de eerste editie van de Taverzo Open. Na een aantal afmeldingen vanwege het heersende griepvirus kwamen ongeveer 50 jeugdspelers, 75 senioren en ruim 10 toppers in actie.

Vooral plezier belangrijk bij de jeugd
Twee dagen lang werd er volop getafeltennist. De A en B jeugd speelde op zaterdag in de eigen Taverzo zaal. De C en D jeugd kwam in actie in de grote sporthal. De jeugd begon in grote poules waarna er nog kruisfinales werden gespeeld, waardoor iedereen de kans kreeg minimaal 6 wedstrijden te spelen. De A en B klasse waren twee grote poules waarbij iedereen tegen iedereen streed.

Winnaar in de A klasse was Arjan Huiden van Salamanders, hij wist de hele dag ongeslagen te blijven. Bas Douma behaalde ondanks twee verliespartijen de tweede plaats. In de A klasse werden een aantal zeer leuke en spannende wedstrijden gespeeld, waar de toeschouwers van smulden.

Oliver Beemer van Alexandria ’66 was de sterkste in de B klasse dankzij de onderlinge overwinning op de nummer twee Jarmo Lanza (Taverzo). De verschillen in deze groep bleken wat groter, maar dat mocht het spelplezier niet drukken.

In de C klasse werd begonnen in twee grote poules waarna de kruisfinales gingen bepalen wie er met de prijzen vandaar zouden gaan. Uiteindelijk wist Maurice Kuin van Taverzo de titel binnen te slepen. In de finale was Maurice in een leuke laatste wedstrijd van de dag net als in hun eerste wedstrijd van de dag te sterk voor Hannah de Ruiter van Vice Versa ’51.

De laatste klasse bij de jeugd was de D-klasse, vanwege een aantal afmeldingen werden de poules helaas wat gereduceerd. Dit mocht de pret niet drukken er werd door iedereen genoeg getafeltennist. Was het geen wedstrijdje dat werd gespeeld, dan werd er wel volop vrij gespeeld. De finale in de 4de categorie ging tussen twee spelers van Tempo Team, een Amsterdamse finale dus in Zoetermeer. Joël Nabarro ging er na een 3-1 overwinning met de titel vandoor, de tweede plaats was voor Laurens Kleerekoper.

Goed bezette eerste editie van seniorentoernooi
Op zondag werd er in twee zalen op totaal 23 tafels volop getafeltennist. Er werd begonnen met de dubbels. In 5 klasses werden de titels verdeeld. Sommige klasses waren helaas maar klein waardoor na de poule al bekend was wie zich de winnaar van de dag mocht noemen, In de hogere klasses werden echter nog kruisfinales gespeeld. De eerste winnaars van de dag waren rond half 1 bekend en daar zaten voldoende spelers van de thuisclub bij (dan toch spreken van thuisvoordeel?):

B/C klasse: Stephan Tromer en Hugo Krier (FvT)
D klasse: Bas Douma en Jesse Pelle (Taverzo)
E klasse: Sander de Harder en Dennis Moerkerken (Taverzo)
F klasse: Ayden Aydemir en Remco Brandenburg (Taverzo)
G/H klasse: Dion van Dooren en John Schot (TCO ’78)

Rond 13.00 uur barstte het enkelspel geweld los aan het Willem Alexanderplantsoen. Om 12.00 uur waren de TOPpers al van start gegaan in de eigen speelzaal. De heren begonnen in poules van vier en speelden daarna kruisfinales. Door een aantal last minute afmeldingen bleven er bij de dames vijf speelsters over, zij speelden een poule van 5 met wedstrijden van best of 7.

Bij de dames wist Tanja Helle (Amsterdam/VTV) drie van de vier wedstrijden te winnen, ze verloor alleen van Yoeke Gunsing en ze wist zich daarmee tot de eerste winnaar van het Taverzo Open TOPtoernooi te kronen. De tweede plaats ging naar Melanie Bierdrager, zij wist precies de twee juiste wedstrijden te winnen. Namelijk die tegen concurrenten om de tweede plaats Jasminka Oeij (SKF), uiteindelijk derde, en Yoeke Gunsing (Noordkop) die uiteindelijk vierde werd. Sanne de Hoop (VTV) wist het toernooi winnend af te sluiten maar kon daarmee niet voorkomen dat zij op een vijfde plaats eindige.

Koen Hageraats werd bij de heren de eerste winnaar van het TOPtoernooi. In de finale was de spelers van Smash ’70 te sterk voor teamgenoot Martijn de Vries. Eerder wist hij in de halve finale al van thuisspeler Martin Khatchanov te winnen. Andere halve finalist was Boris de Vries, die in de broederstrijd het onderspit moest delven.

De C klasse bij de senioren werd gewonnen door Ibrahim Yilzidlar van 21-up. De junior wist in de 9-kamp ongeslagen te blijven. Emanuel Martins Ferreira, teamgenoot van Ibrahim, eindigde op een tweede plaats hij verloor alleen van de uiteindelijke winnaar.

Winnaar in de D klasse was na een lange dag met een aantal zeer lange en spannende wedstrijden Jesse Pelle van Taverzo. De jeugdspeler laat zien de nieuwe topspeler van de club te willen worden door op weg naar de titel menig Taverzo topper te verslaan. De tweede plaats was voor Gert van Tilborg, een volledig Taverzo podium. Voor Jesse een dubbelslag in de D klasse na de eerdere winst in het dubbelspel.

Nog een volledig Taverzo podium in de E klasse. Sander de Harder was in de finale te sterk voor dubbelpartner Dennis Moerkerken. Eerder op de dag wonnen zij samen de titel in het dubbelspel, nu verdeelden zij de prijzen in de finale van het enkelspel.

Het wordt bijna saai, maar het thuisvoordeel leek dit toernooi zeker te gelden. In de F klasse was er eveneens een volledig Taverzo podium. Jeugdspeler Dennis Veltuijzen liet zien ook bij de senioren in opkomst te zijn, in de finale wist hij te winnen van Remco Brandenburg. De jonge speler wist twee dagen lang in het enkelspel een zeer goed niveau te laten zien.

In de G klasse ging de titel naar Jan Faessen van ATC. In de finale was de speler te sterk voor Bert Csala van Rapidity. De H klasse had te maken met een aantal afmeldingen. De zeven spelers die overbleven streden niet minder om de prijzen en de titel ging uiteindelijk na een spannende finalepouele naar Taverzo speler Jozef Jabberzadeh er was een mooie tweede plaats voor Karl Wijnen uit België.

Vrijwilligers bedankt!
De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de Taverzo Open en het toernooi zal in 2017 zeker weer terug komen. De datum zal later dit jaar bekend gemaakt worden.

Via deze weg wil de organisatie ook graag alle vrijwilligers die zich drie dagen lang van opbouw tot afbouw hebben ingezet voor het toernooi heel erg bedanken voor hun hulp. Zonder deze fantastische groep vrijwilligers was het niet mogelijk om het evenement zo soepel te laten verlopen.

Tot in 2017!

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter