Winst en gelijkspel in druk weekend eredivisie

Benelux Group Taverzo mocht dit weekend tot tweemaal toe aan de bak in de eredivisie. Zaterdag werd in Hattem de regerend landskampioen met duidelijke cijfers verslagen. Mede door een blessure bij de nieuwe kopman van Smash’70, Barry Wijers, bestond het team uit Hattem uit bekende gezichten Martijn de Vries, Gerben Last en Koen Hageraats. Die  laatste is bezig aan zijn tweede periode bij de club. Laurens Tromer en Yannick Vostes bleven zaterdagmiddag andermaal ongeslagen en Gabrielius Camara speelde 2 puike partijen tegen Koen Hageraats en Martijn de Vries. Tegen Hageraats leek de winst op 11-13 in de 5e game binnen, na enige verwarring werd er besloten een let te spelen en benutte Hageraats zijn ervaring om alsnog de winst naar zich toe te trekken. Ondanks dit leermoment, wist Gabrielius Camara knap met 3-1 te winnen van Martijn de Vries. Het moet gezegd worden, het geluk van net en rand zat Camara niet tegen.

Met een 1-5 overwinning op zak reisde het team zondag naar Leiden voor de derby tegen LTTV Scylla. Yannick Vostes werd vervangen door Jochem de Hoop, die andermaal aan de bak mocht tegen de Nigeriaan in Leidse dienst, Kazeem Nasiru. Een duidelijk in goede doen verkerende Nasiru gaf weinig kansen weg en was duidelijk de meerdere. Dat zelfde gold voor Laurens Tromer en Gabrielius Camara tegen Olivier Altenburg. De overige 3 wedstrijden waren duidelijk spannender, waarbij Kim Vermaas voor Scylla en Laurens Tromer voor Benelux Group Taverzo aan het langste eind trokken.

Een tevreden coach Ruud van Graafeiland: “Het gelijke spel van vanmiddag geeft een goed beeld van de wedstrijd, natuurlijk hoop je op meer. Zowel Jochem de Hoop als Gabrielius Camara hadden zeker kansen tegen Kim Vermaas, maar ook Laurens heeft vanmiddag hard moeten werken om de overwinning tegen Kazeem Nasiru te behalen. Volgende week staat wederom een dubbel weekend op het programma, zaterdag uit tegen concurrent Hilversum en zondag thuis in Zoetermeer tegen Avanti (Hazerswoude).  Een goed resultaat tegen Hilversum geeft zicht op het behoud van de koppositie in de eredivisie.”

 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter