Wianka beste allrounder in vierde zomerevent

Tijdens de zomerevents wordt volop geëxperimenteerd en dat was dit vierde zomerevent goed te merken. Met het varia-thema was geen wedstrijdtafel hetzelfde. Er werd niet alleen gespeeld en geslagen met kleine batjes, koekenpannen, maar zelfs met CD’s van Jimi Hendrix, boeken van René van der Gijp en afsluitdeksels van Haribo.

Immers, een goede tafeltennisser kan overal mee spelen. En omdat we dit principe toch al hanteerden hebben we de beste tafeltennissers de keuze van materiaal en tafel niet in handen gegeven. Dit heeft geresulteerd in leuke, verrassende en vaak ook spannende wedstrijden, waarbij niemand alle rondes wist te winnen.

De beste acht spelers zijn doorgegaan naar de kwartfinales en de overige acht spelers ook, maar dan in de troostronde. In de troostronde heeft dit geleid tot een mooie (t)Roos(t)finale, welke Elten op z’n naam kon schrijven. Uit de kwartfinales kwam er een mooie kwartfinale op de Ipong tussen Wianka en Matthieu en tussen de handdoeken werd de andere halve finale gespeeld tussen Jan Peter en Frans. Matthieu had duidelijk geen materiaalvoordeel op de Ipong en heeft hier niet alleen de halve finale verloren, maar ook de strijd om de 3e plaats. Deze plaats en de bronzen beker ging naar Jan Peter (DHC). Daarnaast is er net als vorig jaar weer een spannende finale uitgevochten tussen Frans en Wianka met kleine batjes, waar ditmaal Wianka met de titel ‘beste allrounder’ en de gouden beker naar huis ging. Frans heeft met z’n tweede plaats wel goede zaken gedaan in de strijd om de wisselbeker en gaat nu duidelijk en niet meer gedeeld aan de leiding. De tussenstand na vier wedstrijden ziet er uit als volgt:

  1. Frans Zweipfenning (29 punten)
  2. Martijn van der Heide (20 punten)
  3. Wianka Overbeeke (16 punten)
  4. Elten Roos (12 punten)
  5. Dennis Velthuijzen (11 punten)

Er zijn nog twee leuke zomerevents te gaan met darten+tafeltennis en het afsluitende handicaptoernooi. Doe gezellig mee voor de dagprijs of natuurlijk gewoon voor de gezelligheid op de zomerse avond!

tekst: Remco Brandenburg
foto: Dick Hoogendam

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter