Volgende Pickleball Challenger voor dubbels in Zoetermeer

Zondag 7 mei organiseert Taverzo in Zoetermeer de volgende Pickleball Challenger. Dit toernooi staat open voor alle niveaus en is geschikt voor de gevorderde speler, de recreant en beginners. Het toernooi zal worden gespeeld volgens het rallypoint systeem zoals dat enigszins vergelijkbaar ook wordt gespeeld bij de Major League Pickleball.

Zwitsers toernooisysteem 
De Pickleball Challenger in mei zal in het teken staan van het Dubbelspel. Je kunt je samen met je dubbelpartner opgeven. Als je niet direct een partner hebt, zoeken wij er één na ontvangst van de inschrijvingen. Net als bij de eerste Challenger in Zoetermeer speelt iedereen elke ronde door via het Zwitsers toernooisysteem. 

Speelsysteem
In het Rallypoint systeem spelen we gedurende de challenger een best of 3 systeem tot de 11. Elke koppel serveert te beginnen op een even stand vanuit de rechterzijde en bij een oneven stand vanuit de linkerzijde. Elke speler heeft gedurende een set een vaste positie bij de service en service-ontvangst. Zodra het ontvangende koppel een punt maakt gaat de service over naar de tegenstander. De set wordt beslist met minimaal 2 punten verschil. Na elke set wordt er van speelhelft gewisseld. Bij 2 gewonnen sets door één koppel is de wedstrijd beëindigd.

Er is plek voor maximaal 32 deelnemers / 16 koppels. Elk koppel zal in ieder geval 5 volledige wedstrijden spelen.

Aanvang toernooi
Het toernooi zal starten om 10:00 met de beginners en de zaal is vanaf 9:00 geopend

Kosten inschrijving
Deelname aan het evenement kost EUR 10,00 per persoon. 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter