Vierde plaats op Women’s World Cup voor Li Jiao

Na vier sterke overwinningen tot en met de kwartfinale, wist Li Jiao er op de Women’s World Cup niet in te slagen om de finale te bereiken. In de halve finale bleek de Japanse Kasumi Ishikawa in zes games te sterk.

De halve finale tegen Kasumi Ishikawa begon goed voor Li Jiao dankzij 11-6 en 11-9 gamewinst kwam de Nederlandse op een 2-0 voorsprong. De volgende games waren met 8-11 en 6-11 voor de Japanse waardoor de stand weer gelijk was. Een zeer spannende vijfde game werd met 13-15 in het voordeel van Ishikawa besloten. In de zesde game maakte de nummer 5 van de wereld het af door deze game met 5-11 te winnen.

Wedstrijd om plaats 3 en 4 tegen Petrissa Solja
Na de halve finale kwam Li Jiao nog in actie in de strijd om plaats 3 en 4. Tegenstandster in deze wedstrijd was de andere verliezende halve finaliste Petrissa Solja. De Duitse nummer 26 van de wereld bleek uiteindelijk te sterk en veroverde de 3de plaats. Ook in deze wedstrijd kwam Li Jiao dankzij 11-7 en 11-6 gamewinst op een 2-0 voorsprong. De derde en vierde game gingen met 2-11 en 4-11 naar Solja. De vijfde game ging met minimaal verschil (10-12) naar de Duitse en met 8-11 in de zesde game veroverde Petrissa Solja de derde plaats.

Liu Shiwen wint World Cup voor vierde keer
De Chinese Liu Shiwen wist de Women’s World Cup voor een recordaantal van vier keer te winnen. In de finale had de nummer één van de wereld weinig moeite met Kasumi Ishikawa.

Laat een reactie achter