Veteranentoernooi één groot feest

Op 14 april was het eindelijk zo ver en na twee jaar covid-afwezigheid konden we bij de veteranen eindelijk weer een toernooi organiseren. Hoewel we pas om tien zouden begonnen stond iedereen al vanaf half tien driftig in te spelen.

Eerste ronde

De eerste wedstrijden waren een soort van warming up voor iedereen en er waren nog best grote verschillen in speelniveau. Het mooie bij de veteranen is dat de meer ervaren spelers daar hun niveau op aanpassen zodat iedereen leuk kan spelen. Een stunt was er wel want Lucia wist knap van Hans te winnen wat haar een plaats in het A-toernooi opleverde.

Koffie

Zo weer genoeg gedaan, even op adem komen en tijd voor een bakkie koffie en een paaseitje. Natuurlijk ook even met z’n allen bijpraten. De wedstrijdleiding moest wel op een gegeven moment roepen dat het tijd was om weer verder te gaan, anders hadden we waarschijnlijk nu nog aan de koffie gezeten.

Tweede ronde

In de tweede ronde werd het serieus. De spelers werden verdeeld in een A- en B-categorie en ja, de niveauverschillen waren een stuk kleiner. Gespannen koppies want je kunt toch een bekertje winnen…

Lunch

Carla en Koekie hadden voor alle spelers een lunch verzorgd. Sandwiches, krentenbrood, mini-croissants en natuurlijk een broodje kroket. Want er kan veel maar een veteranentoernooi zonder kroketten, dat is gewoon onmogelijk.

Tijd voor halve finales

Na de lunch startten de halve finales. In de A-groep won Dik volgens verwachting van Gabriël. Wang, de andere grote favoriet, speelde een bloedstollende halve finale tegen Ron. Nadat Ron de eerste game met 21-19 won van Wang – en dat terwijl we echt maar tot de 11 speelden – was bij Wang het verzet gebroken en kregen we een verrassende finale.

In de B-groep bleek het niet echt de dag van Hans want hij verloor van Karel. Wilco Bezoen won van Roel. Wilco had er zin in: “Zo, dan heb ik in ieder geval een beker en die foto stuur ik naar mijn zoon”.

Een vos verliest wel zijn haren…

A-finale

 “Je moet niet lopen je moet er zijn” aldus Dik (84), de oudste deelnemer van het toernooi, nadat hij zijn finale van Ron had gewonnen. “Alles is stram en lopen gaat niet altijd even makkelijk meer”. Je geeft hem echter een bal en een batje met lange noppen en hij blokt de fitte vijftigers gewoon weg. In de strijd om de derde plaats speelde Wang zijn teleurstelling van het niet halen van de finale weg en won de wedstrijd van Gabriël.

B-finale

Karel (80), publiekslieveling en altijd bereid om met nieuwe leden te spelen, trad in de finale aan tegen Wilco en wist deze ook te winnen. Een groot en verdiend applaus was het gevolg. In de strijd om de derde en vierde plaats wist Hans van Roel te winnen.

En zo kwam er een eind aan een fantastische tafeltennisdag.

Tekstbijdrage en foto’s: Peter Kopetzky

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter