Yang Ying, Jaap en Dick bij Taverzo

Vakantie, vriendschap en tafeltennis in Duitsland

Wang Ying Yung doet het al zo’n 25 jaar, voor Dick Krouwel, die deze week z’n 86e verjaardag heeft gevierd en Jaap van Blaaderen (pas 81) is het de derde keer. Met z’n drieën zijn ze hele volgende week te vinden in het Duitse Grenzau. Twee tafeltennistrainingen per dag gaan de heren doen. Nooit te oud om te leren!

Afgelopen dinsdagochtend bij de koffie en met taart van Dick hoorden we hier enthousiaste verhalen over. De jongste van het gezelschap, Ying Yung (71) speelt met Dick en Jaap bij de overdaggroepen van Taverzo. Hier hebben ze elkaar leren kennen en zijn ze vrienden geworden. De tafeltennistrainingen zijn niet alleen leuk, ze zijn ook een mooie reden om een in goed hotel met lekker eten met elkaar een weekje vakantie te vieren. 

Gastheer TTC Zugbrücke Grenzau is een van de meest succesvolle tafeltennisclubs in Duitsland. Grenzau is zesvoudig Duits kampioen, viervoudig bekerwinnaar, won drie keer de Europa Cup en één keer de ETTU Cup. Professionals en cursisten trainen in dezelfde zaal (dat gebeurt overigens ook bij Taverzo) en er is over en weer gemakkelijk contact. Kijk dus niet vreemd op als je de oudjes van Taverzo toverballen ziet slaan. Je weet nu hoe dat komt.

Hier gebeurt het allemaal:

Tafeltennishal in Grenzau

De speelzaal in Grenzau

v.l.n.r. op de uitgelichte foto: Ying Yung, Jaap, Dick
close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter