Uit de oude doos (10) – 1979

‘In vakkringen ook wel een plank genoemd’ is er met gevoel voor humor te lezen in het verslag van het derde veteranenkampioenschap van Taverzo in 1979. Er werd door onze leden nog relatief veel met planken gespeeld in die tijd. Nu zijn daar aparte toernooien voor. Het was ook het derde jaar dat we in onze eerste eigen accommodatie in de Dorpsstraat speelden en het derde jaar dat we ons nieuwe logo gebruikten: een tekening van het tot tafeltenniszaal omgebouwde oude schoolgebouw met een batje op de plaats van de nu al meer dan 100-jaar oude monumentale Plataan. Over veteranen gesproken…

De plank speelde een grote rol bij de Zoetermeerse veteranen. De auteur van dit stuk, ik heb een sterk vermoeden dat onze oud-voorzitter en erelid Piet Hierck dit heeft geschreven, was in ieder geval erg enthousiast over de mooie rally’s tussen aanvallers en verdedigers. Daar had hij groot gelijk in; verdedigers leveren ook nu nog steeds tafeltennisspektakel op. En waar denk je dan nog meer aan als je dit weer eens leest… Ik zie al die oudgedienden bijna allemaal nog voor me. Helaas is Henk de Jong, net als een heleboel anderen die in dit artikel genoemd worden, niet meer onder ons. Zij waren toen al 40-plussers en die leeftijd haalt dit krantenbericht inmiddels ook al.

In de serie ‘Uit de oude doos’ publiceren wij herinneren uit het Taverzo-archief zolang we nog in het corona-tijdperk zitten en het tafeltennis niet (en binnenkort gelukker weer een beetje) mogelijk is. 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter