Tweemaal dubbelslag Taverzo tijdens NJK

Tijdens het NJK weekend in Baarn kwam een flinke delegatie Taverzo spelers in actie. Op zaterdag werd er gestreden tijdens het NJK B en op zondag werden de nationale jeugdtitels verdeeld tijdens het NJK B. Lees hieronder een kort verslag van de prestaties van alle spelers.

Gabrielius Camara slaat dubbelslag bij JO19
Bij de jongens onder 19 wist Gabrielius Camara, afgelopen seizoen nog speler van het eerste team, zich wederom tot Nederlands kampioen te kronen. Na een eenvoudige route tot de halve finale, moest hij hier alle zeilen bijzetten tegen Remi Chambet-Weill en zelfs 2 matchpoints wegwerken in de vierde game. Na een overwinning in vijf games stond Gabrielius in de finale tegenover Kas van Oost, een herhaling van de halve finale tijdens het NK A senioren in maart. Dit keer was het de Taverzo-speler die er met 12-10 13-11 en 11-6 met de overwinning en de titel vandoor ging.

Eerder op dag had Gabrielius zich samen met diezelfde Kas van Oost nog gekroond tot nationaal jeugddubbelkampioen O19. In de finale won het Taverzo/Red Stars duo van een andere Taverzo-speler Djen Bakx en zijn partner Mads Oomen (Scylla) met 11-7 11-8 en 11-8.

Djen Bakx wist in het enkelspel bij de JO19 de kwartfinale te halen. Hierin verloor hij in een spannende wedstrijd, hoe kan het ook anders, van zijn dubbelpartner Mads Oomen: 10-12 11-8 6-11 11-7 9-11.

JO15 titels prooi voor Ivan Kahn
Ivan Kahn, dit seizoen speler van het tweede team, wist bij de jongens O15 de nationale titel te veroveren. Na redelijke eenvoudige overwinningen in de kwartfinale en halve finale was de finale tegen Brent Ronde een ware strijd. Uiteindelijk trok Ivan met 11-7 12-10 7-11 9-11 12-10 aan het langste eind en haalde voor Taverzo de tweede nationale jeugdtitel van de dag binnen.

Ook Ivan ging voor de dubbelslag op het NJK en wist in het dubbelspel de titel te pakken met zijn tegenstander in de finale van het enkelspel. Na een redelijk spannende halve finale tegen Coen Derks en Rens Loozen was de finale uiteindelijk een makkelijke overwinning voor het duo Ivan Kahn/Brent Ronde. Met 11-3 11-3 en 11-6 werd afgerekend met het als 2de geplaatste duo Tobias van Geffen/Sam Groenewoud.

Zilver in dubbelspel MO15
Nyncke de Knegt, speelster van het eerste jeugdteam afgelopen seizoen, werd bij de MO15 derde na verlies tegen Faya Vooijs in de halve finale. Om die halve finale te bereiken won ze eerst in de kwartfinale van de tweedee Taverzo-speelster bij de M015 Melanie Strookman. In totaal kwamen er drie Taverzo speelsters in actie in deze categorie: Sarah Mohamed wist helaas haar poule niet door te komen.

Melanie en Nyncke kwamen samen ook in actie in het dubbelspel. Daar behaalden zij een mooie tweede plaats. Alleen in de finale werd verloren van het Rijnsoever duo Jitte de Klerk/Faya Vooijs: 11-9 9-11 7-11 7011.

Brons bij dubbelspel J015
Bij de jongens O15 kwam ook nog Mike van der Hoek in actie, de speler van het eerste jeugdteam afgelopen seizoen, wist het tot de kwartfinale te schoppen. Daar verloor hij met 6-11 11-3 8-11 8-11 van zijn dubbelpartner Kenji van Enckevort. In het dubbelspel behaalden Mike en Kenji een 3de plaats na verlies van de uiteindelijke nummers 2 Tobias van Geffen en Sam

Vier spelers in actie tijdens NJK B
Er werd niet alleen op zaterdag gestreden om nationale titels in Baarn, op zaterdag stond al het NJK B op het programma. Ook hier kwamen een aantal Taverzo spelers in actie.

Jeroen Barendse kwam in actie in de O23 groep. In de poule van vijf wist hij 1 wedstrijd te winnen tegen Sebastiaan Bosklopper waarmee hij vierde werd in de poule, wat helaas niet genoeg was voor het vervolgschema. Ook Tim van der Lans kwam in actie in de O23 categorie, maar dan in poule A met zes spelers. Tim wist ook één wedstrijd te winnen, tegen Armel Hendriks was hij in vier games te sterk, waarmee hij vijfde werd in de poule.

Bij de JO17 was het Jurre Schaafsma die de Taverzo eer verdedigde. In een poule met zeven spelers wist Jurre twee van zijn zes wedstrijden te winnen. David Prink werd in vijf games gepakt en in vier games was Jurre te sterk voor Ronan Kerr. Hiermee werd Jurre vijfde in zijn poule, wat niet genoeg was voor de vervolgronde.

Het was Mike de Vos die in actie kwam in de JO13 categorie. In zijn poule met vier andere spelers wist Mike helaas geen postje te winnen. Al wist hij het Marko Skwira wel heel moeilijk te maken, deze wedstrijd werd uiteindelijk met 15-13 in de vijfde game pas beslist.

Al met al een mooie vertegenwoordiging van Taverzo spelers tijdens het NJK weekend. Alle spelers gefeliciteerd met de prestaties. En voor een aantal succes tijdens de finale van de meerkampen binnenkort!

Foto’s van The Picture Art of Table Tennis

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter