Top tafeltennisser op leeftijd, Jonah Kahn, neemt het op tegen het team van zijn eigen zoon in de eredivisie

Zoetermeer, 15 september 2023 — Alweer een historisch moment is aanstaande in de tafeltennisgeschiedenis in Zoetermeer. Op zondag 17 september om 14:00 uur zullen de schijnwerpers gericht zijn op alweer een onderling treffen in de eredivisie bij De Boer Taverzo.

De landskampioen treft voor de vijfde keer op rij het tweede team, nadat het tweede zich vorig jaar niet alleen handhaafde, maar zelfs beslag legde op de 5e plaats (bovenaan het rechter rijtje). Het onderlinge treffen is dus niet nieuw. Wel uniek is het feit dat vader en zoon Kahn voor het eerst tegenover elkaar staan. Zoon Ivan (15) heeft deze zomer namelijk de overstap gemaakt naar het eerste team. Of het ook echt tot een treffen komt tussen Ivan en vader Jonah (51) valt nog te bezien aangezien dit afhankelijk is van de opstellingen van beide teams. Ivan lijkt het allemaal weinig uit te maken maar vader Jonah geeft duidelijk aan niet uit te kijken naar een officiële wedstrijd tegen zijn zoon.

Jonah Kahn daarover: “Ik wil nog altijd elke wedstrijd er vol voor gaan en weet niet of me dat gaat lukken tegen Ivan. De laatste jaren van mijn sportieve carrière staan toch in het teken om Ivan te helpen zijn dromen waar te maken. Dat ik daar bij Taverzo zelf zoveel plezier aan beleef, maakt dat ik zelf nog steeds een redelijk hoog niveau kan behalen en goed mee kan in de eredivisie. De knop omzetten van vader en trainingspartner, naar tegenstander in een onderlinge wedstrijd zal voor mij persoonlijk lastig zijn.”

Naast de overstap van Ivan Kahn naar het eerste team, zijn de uit Berkel en Rodenrijs overgekomen Milo de Boer (19) en coach Wim van Breenen de nieuwe gezichten bij de club. Het tweede team is nagenoeg gelijk gebleven, waarbij moet worden opgemerkt dat Djen Bakx dit jaar daadwerkelijk zijn debuut zal gaan maken. In verband met verplichtingen in Engeland aankomend weekend zal team 2 daar nog even op moeten wachten.

Tot slot vroegen we de nieuwe coach Wim van Breenen naar zijn ambities met het eerste team: “Met de ervaring van Yannick Vostes en de jonge honden Alex, Milo en Ivan gaan we volop strijden voor de titel en de ontwikkeling van het jonge talent. In de Europacup hebben we bovendien de beschikking over Ievgen Pryshchepa. Milo en Ivan weten zich dus altijd gesteund door een Europese topper aan hun zijde. In de eredivisie zijn er een paar hele mooie strijdvaardige tegenstanders, dus ik heb er zin in.”

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter